Thirza (geadopteerd)


  • In Nederland
  • Geslacht: Teef
  • Formaat: 53 cm
  • Geboren: 20-06-2019
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Zaandijk
  • Katten: gaat redelijk
  • Temperament: Speels, aanhankelijk

Thuis gezocht voor pechvogel Thirza!

Het leven zit niet mee voor deze lieve dame. Ongeveer twee jaar geleden werd Thirza in Roemenië op straat gevonden. Ze was in een slechte conditie; mager, een dik opgezwollen oor en een stijve achterpoot. Thirza is meegenomen door de Roemeense Eszter en naar de dierenarts gebracht. De oorschelp bleek zo dik vanwege een hematoom. In de achterpoot bleek een pen te zitten. Ze is ooit geopereerd aan de poot maar de pen had er ook weer uitgehaald moeten worden. Helaas is dit niet gedaan en inmiddels is het niet meer mogelijk om de pen te verwijderen.

Ze heeft een tijd ter adoptie gestaan maar er was geen belangstelling voor Thirza. Ze leefde in een kennel van haar rescuer, tot ze daar ook weg moest. Bijna werd ze weer op straat gezet, maar gelukkig kwam er een opvangplek in Nederland. Het leek een Happy End voor Thirza toen er een familie voor haar kwam, maar helaas zijn er spanningen ontstaan tussen haar en de andere hond van het gezin. We gaan dus weer op zoek voor Thirza. Na alles wat ze heeft meegemaakt verdient ze het allerbeste, haar eigen familie voor altijd!

Haar huidige familie schrijft het volgende over Thirza.

‘Thirza is een lieve hond die gek op aandacht is. Knuffelen, samen met speeltjes spelen, ze is een echte mensenvriend. Thirza luistert goed maar kan ook haar eigen mening hebben, op zijn tijd is ze dus een tikkeltje eigenwijs. Samengevat is ze een aanhankelijke, leuke, vrolijke en energieke hond die veel gezelligheid in huis brengt.
Wandelen vindt ze helemaal geweldig. Ondanks dat ze een stijf pootje heeft doet ze dit erg goed. Ze lijkt echt geen last van haar poot te hebben en het zelfs te vergeten dat ze een stijf pootje heeft. Het ziet er zielig uit, maar Thirza doet alles: wandelen, traplopen, rennen en zelfs springen.
Een ritje in de auto? Daar zegt Thirza geen nee tegen. Ze gaat graag mee op pad om uit te waaien op het strand of voor een flinke boswandeling. Wandelen met Thirza is een groot plezier voor baas en hond. Ze geniet ervan als ze tijdens de wandeling veel te snuffelen heeft. Dit moet nog aangelijnd. Vuurwerk vindt ze wel een beetje spannend, dus het is tijdens deze periode extra goed opletten en haar steunen.
Thirza kan het redelijk met de katten vinden. Ze kan ook gerust enkele uurtjes alleen zijn, ze vindt haar plekje wel en gaat heerlijk slapen. Wanneer Thirza iets aparts hoort blaft ze wel, maar na een tijdje houdt dit ook weer op. Ze is echt een fijne huisgenoot!’

Bij wie vindt Thirza het geluk? We zoeken een fijn plekje voor haar zonder andere honden.