De adoptieprocedure

Cloë in de shelter in Odorheiu, ze zoekt nog steeds een thuis

Een goede match tussen hond en adoptant vinden wij erg belangrijk, daarom steken we veel energie in de intake-en adoptieprocedure.

Als u serieuze interesse heeft in één van onze honden vragen wij u om een intakeformulier in te vullen. Het team vrijwilligers is klein en het kan een paar dagen duren voor een afspraak voor de telefonische intake is gemaakt. Bij de intake vragen we u om een filmpje van huis en tuin te maken om te bekijken of de leefomgeving veilig en geschikt is voor de hond. Een kleine woonkamer die vol staat met veel spullen is bijvoorbeeld niet zo geschikt voor een grote hond.

Vervolgens vragen we de meest recente informatie over de hond op bij de rescuer. Als het een pup is, hoe groot is deze inmiddels? En wellicht heeft u nog specifieke vragen, zoals een kattentest of een filmpje van het aangelijnd wandelen.

Bent u nog steeds enthousiast en wij zijn dat ook, dan kunt u de hond reserveren. Hierbij vragen we een aanbetaling van 50 Euro. Vanaf dat moment is de hond niet meer beschikbaar voor anderen. De laatste stap in de intakeprocedure is het kennismakingsgesprek bij u thuis door één van onze vrijwilligers. U kunt dan alle vragen stellen die u nog heeft. De huisbezoeker zal voor de zekerheid kijken of er voor de hond mogelijkheden zijn om uit het huis te ontsnappen en u hierover tips geven.

Als ook het bezoek bij u thuis positief is verlopen kunt u de hond adopteren en vragen wij u om de adoptieovereenkomst te tekenen. De adoptiebijdrage is € 415,- + een eventueel vrijwillige bijdrage voor een sterilisatie of castratie van € 25,- voor een hond in Roemenië. Het verplichte veiligheidstuigje set (veiligheidstuig, martingale halsband, twee lijnen en polslus) kost € 40,-

Het vervoer van uw hond wordt ingepland bij een Roemeens bedrijf voor huisdierentransport. We maken een groepsapp aan om u voor en tijdens het transport te informeren. Na een rit van 2000 km komt de hond in Nederland aan. We hebben een paar aankomstlocaties, waar uw hond aan zal komen is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vrijwilligers. De aankomst is meestal in het weekend en het kan voorkomen dat u uw hond laat in de avond of ’s-nachts op moet halen.

Voor de nazorg krijgt u een vrijwilliger toegewezen. Bij haar kunt u terecht met eventuele vragen. Houdt er rekening mee dat we met vrijwilligers werken. Naast de bezigheden voor de stichting hebben zij ook een baan en zijn niet 24 uur per dag beschikbaar. In de beginperiode zal u een aantal keren gevraagd worden hoe het gaat met uw nieuwe huisgenoot. Zowel wij als de Roemeense rescuers zijn na alle inspanningen uiteraard erg benieuwd hoe het de hond vergaat en worden graag af en toe op de hoogte gehouden. Niet alleen als er vragen zijn, maar juist ook als het goed gaat en om dan de fijne verhalen te horen!