Pogi (geadopteerd)


  • Geslacht: Teef
  • Formaat: 50 cm
  • Geboren: 2022
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Odorheiu
  • Katten: Ja
  • Temperament: Lief, speels

Half november 2022 zijn de rescuers van Odorheiu op zoek gegaan naar een broodmagere hond die in het bos was gezien. En daar was ze, Pille, heel erg mager maar o zo lief. En toen bleek dat er een stukje verderop vier jonge pups op een jack lagen. Het hele gezinnetje was gedumpt, we hebben er geen woorden voor. Maar Pille had haar pups niet in de steek gelaten. Ondanks haar slechte conditie is ze bij ze pups gebleven en heeft ze hen goed gevoed. Gelukkig hebben onze rescuers het hele gezinnetje meegenomen en zijn ze bij een fijn opvangadres ondergebracht. In de tuin bij een familie zijn de pups opgegroeid.

Helaas werd het te druk in de tuin toen de pups opgroeiden, en Pogi is verhuisd naar een manege waar ze nu een groot deel van de dag in een kennel zit. Gelukkig mag ze er vaak uit. We hebben Pogi bezocht tijdens onze trip naar Roemenië. Ze lijkt niet veel op haar grote witte broers en is een stuk kleiner, maar ook Pogi is een plaatje. Een lief zacht hondje. Ze is net gesteriliseerd en heeft een kap om als we haar bezoeken, voor de foto’s doen we die even af. Ze is niet zo uitbundig, maar mogelijk komt dat door de recente ingreep. Ons wordt verzekerd dat ze geniet van de aandacht als ze over het manegeterrein mag lopen. Kinderen spelen met haar en ze vindt het leuk om bij de paarden te zijn.

Update 27/11 We kregen leuke foto’s van Pogi, ze is meegenomen naar cursus. Wat een kanjers, zowel de Roemeense vrijwilligers als Pogi!

Update 26/1 Pogi is zo’n fijne hond. Sinds een paar weken wordt ze opgevangen door Laszlo, één van de vrijwilligers in Odorheiu. Ze verblijft nu bij hem thuis waardoor ze straks nog beter voorbereid is op haar leven als huishond in Nederland.

We denken dat Pogi voor veel mensen een fijne metgezel kan worden. Uiteraard heeft ze bij adoptie wel alle tijd en een goede begeleiding nodig om aan de nieuwe leefomgeving te wennen.
Bij wie is haar thuis?

Heeft u serieuze interesse in Pogi? Vul dan het intakeformulier in, hiermee verplicht u zich nog tot niets. We kijken samen in het intakegesprek of u en Pogi een goede match zijn. Indien gewenst vragen we bij de rescuer ook nog aanvullende en/of recente informatie op.