Teo


  • Geslacht: Reu
  • Formaat: 47 cm
  • Geboren: 2019
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Odorheiu
  • Katten: Kan getest worden
  • Temperament: Actief, aanhankelijk

Hij stond een paar jaar geleden ook al op de website, reutje Teo. Er werd toen een plek voor hem gevonden in Roemenië en we hoopten op een lang en goed leven daar voor hem. Zijn baasje kwam echter te overlijden en zo kwam Teo weer onder de hoede van onze vrijwilligers in Odorheiu. Een nacht verbleef hij daar in een kennel van de shelter, maar daar was hij zo ongelukkig dat zijn verzorgster besloot hem mee naar huis te nemen. Ioana heeft echter thuis al ongeveer twintig honden om voor te zorgen. Omdat Teo een hondje is waarvan we denken dat hij zich prima aan kan passen in Nederland, hopen we voor hem een leuke plek te vinden.

Teo is een vrolijk en aanhankelijk reutje die zeker voor Roemeense begrippen al heel veel geleerd heeft van het huiselijke leven. Hij geniet met volle teugen van alle comfort en aandacht, hij is een enorme knuffelkont. Hij loopt keurig aan de riem, gaat graag mee in de auto en gaat prima met andere honden.

We hebben Teo ontmoet in Roemenië. Hij oogde veel kleiner dan zijn 47 cm. We hebben hem nagemeten, maar deze hoogte bleek echt te kloppen. Teo is een erg leuk reutje, een lieve allemansvriend met een beetje overgewicht. Voor het mooie mogen er een paar pondjes af en ook die sprietjes voor zijn ogen kunnen een beetje geknipt. Wat een knapperd zal hij dan zijn. Teo houdt zich prima staande tussen al die andere honden, maar een eigen baasje voor altijd is toch het allerfijnste.

We denken dat voor veel mensen een leuke huisgenoot zal zijn. Uiteraard heeft ook hij bij adoptie wel de tijd en begeleiding nodig om te wennen aan zijn nieuwe leefomgeving. Wie kiest voor leuke Teo?