Pingu (geadopteerd)


  • Geslacht: Reu
  • Formaat: 65 – 70 cm
  • Geboren: 2022
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Odorheiu
  • Katten: Kan getest worden
  • Temperament: Vrolijk, aanhankelijk

Half november 2022 zijn de rescuers van Odorheiu op zoek gegaan naar een broodmagere hond die in het bos was gezien. En daar was ze, Pille, heel erg mager maar o zo lief. En toen bleek dat er een stukje verderop vier jonge pups op een jack lagen. Het hele gezinnetje was gedumpt, we hebben er geen woorden voor. Maar Pille had haar pups niet in de steek gelaten. Ondanks haar slechte conditie is ze bij ze pups gebleven en heeft ze hen goed gevoed. Gelukkig hebben onze rescuers het hele gezinnetje meegenomen en zijn ze bij een fijn opvangadres ondergebracht. De pups zijn in de tuin bij een familie opgegroeid.

Tijdens ons bezoek aan Roemenië hebben we kennis gemaakt met Pille en haar ‘baby’s’. Pille, Pingu en Pepe wonen nog op hetzelfde adres, in een ruime tuin bij een woonhuis in Odorheiu. Ondanks dat de honden ons nog nooit hadden ontmoet werden we met veel vrolijkheid ontvangen. Zonder enig voorbehoud was het gelijk spelen en heel veel knuffelen met iedereen. Pepe en Pingu zijn uitgegroeid tot twee flinke jongens. Ze zijn echt prachtig, groot, slank gebouwd en een mooi witte vacht. Pingu heeft een iets langere vacht dan zijn broer en is een beetje groter.

Voor de broers Pepe en Pingu zoeken we leuke adoptanten met enige ervaring, in een huis met tuin en fijne wandelmogelijkheden in de omgeving. De broers hebben een fijn temperament en kunnen leuke huisgenoten worden, maar ze moeten nog wel veel leren. Hun toekomstige baasje moet dus met hun opvoeding aan de slag. Uiteraard moeten ze ook alle tijd en begeleiding krijgen om te wennen aan hun nieuwe leefomgeving.