Fifi (geadopteerd)

Puli teefje Fifi liep midden op de weg, levensgevaarlijk. Gelukkig is er iemand gestopt en heeft haar meegenomen. Fifi bleek gechipt, maar haar eigenaar wilde haar niet meer. Beter, want ze was heel erg verwaarloosd. Haar vacht zag er afschuwelijk uit. Hoewel nog niet perfect, is deze al een heel stuk gefatsoeneerd.

Fifi verbleef eventjes bij de jonge vrouw die haar heeft gevonden. Daar liep ze tussen de paarden, katten en andere honden. De grote teven die er woonden vond ze spannend. Er is ons verteld dat Fifi een Puli is. Dit is een leuk Hongaars hondenras. Het zijn weliswaar werkhondjes, maar ze zijn voor een gemiddeld actieve baas uitstekend als huishonden te houden. Gebruikelijk is dat de vacht doorgroeit tot mooie ‘dreads’, heel bijzonder, maar korthouden kan natuurlijk ook. Fifi heeft het prima gedaan bij haar opvangadres. Ze kan keurig aangelijnd wandelen en heeft een vrolijk temperament.

Helaas kon Fifi niet blijven bij haar vindster, ze zit nu in de kennel bij Pogi. Op het eerste onderstaande filmpje is ze daar net geplaatst, dat is wennen voor haar. De tweede video is een paar dagen later. We hebben Fifi opgemeten en kwamen tot 37 cm. Ze is drie jaar oud.

Wij denken dat Fifi een leuke hond is voor mensen die het leuk vinden om actief met de hond bezig te zijn. Wellicht is het na een gewenningsperiode zelfs een hond voor recreatieve hondensport. Bij wie is ze welkom?

 

[foogallery id=”25635″]