Tuca (geadopteerd)


  • Geslacht: Teef
  • Formaat: 50 cm schouderhoogte
  • Geboren: 2021
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Nijmegen
  • Katten: Ja
  • Temperament: Aanhankelijk, zacht

In Roemenië

Ze stond al eerder op onze website, lieve Tuca. Ze was op straat gevonden en ondergebracht bij een door Daniela betaalde opvangplek. Helaas bleek de zorg hier niet goed, maar er leek een oplossing voor Tuca te komen. Een Roemeense mevrouw had belangstelling in Tuca.

Het leek een acceptabele plek, en zo ging Tuca naar haar nieuwe huis. Al snel bleek de plek helemaal niet goed. Tuca kreeg een kartonnen doos in een tuin, dat was haar verblijfplaats. Ze was ook al een paar keer alleen op straat gesignaleerd. Toen Daniela van dit alles hoorde heeft ze Tuca snel opgehaald.

De introductie van Tuca in huis en met de andere honden van Daniela ging perfect. Ze stelt zich bescheiden op naar de andere honden en ze loopt in het huis door alle kamers zonder angst, alsof ze dat al gewend is. Voor een snoepje gaat ze braaf zitten.

In Nederland

Update 29-03-24 Inmiddels verblijft Tuca al meerdere weken in een fijn opvanggezin in Nederland. Stapje voor stapje went ze aan het leven als Nederlandse huishond. Ze is heel slim, hersenspelletjes vindt ze prachtig en heeft ze snel door. Botjes verstoppen, of onder de kussens van de bank of lekker in de tuin, vindt ze ook heel leuk. En daarna lekker knuffelen op de bank, hoe fijn is dit.
Alleen zijn vindt ze minder leuk en dit zal nog geoefend moeten worden.
Buiten vindt ze de wereld nog best spannend. Maar ook hier gaat het met kleine stapjes vooruit. Een adoptant moet haar hierin wel goed begeleiden en geduld hebben.

We zoeken voor Tuca een geduldige adoptant waar ze alle tijd en begeleiding krijgt om te ontplooien tot een gelukkige, fijne huishond. Wie valt voor lieve, zachte Tuca?Lees hier meer over de Roemeense hond