Toby (geadopteerd)


  • Geslacht: Reu
  • Formaat: ca. 35 cm / ongeveer 7 kg
  • Geboren: Maart 2023
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Oud Beijerland
  • Katten: Kan getest worden
  • Temperament: Aanhankelijk, vrolijk, sociaal

UPDATE 1 maart 2024

Toby is inmiddels bijna 3 weken in Nederland. Hij doet het hartstikke goed bij zijn gastgezin. Vindt aandacht geweldig en kruipt zodra hij de kans krijgt gezellig op schoot. Toby is zindelijk, slaapt ’s nachts heel rustig in zijn bench. Hij loopt keurig mee aan de lijn. Nog wel steeds hetzelfde rondje maar dat is logisch. Er is zoooo veel te zien in de wereld. Naar vreemde mensen toe is hij erg vriendelijk, zoekt direct contact. Bezoek thuis is helemaal een feestje. Toby kan het prima vinden met het Roemeense teefje van het gastgezin. Hij is ontzettend leergierig, slim en vreselijk lief!

———

Het is bijna niet voor te stellen, maar dit schattige kleine reutje is door Daniela in het bos gevonden. Hij was angstig en vermagerd. Het ziet ernaar uit dat hij daar door een eigenaar gedumpt is, we hebben er geen woorden voor. Een gezelschapshondje heeft geen schijn van kans om te overleven in deze omstandigheden. Gelukkig heeft Daniela hem meegenomen en ziet de toekomst voor kleine Toby er hoopvol uit!

Omdat Daniela een paar jonge pups in huis verzorgt, heeft Toby de eerste periode doorgebracht in de kleine opvang. Het kleine kereltje was best aangeslagen en maakte een angstige indruk. Na een periode van quarantaine voor Toby en de eerste entingen van de pups kon Toby naar Daniela’s huis verhuizen zodat hij kon wennen aan het contact met mensen.

Toby heeft hele goede stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij is erg lief voor zijn eigen mensen maar vreemden zijn nog steeds spannend voor hem. Desondanks is Toby een sociaal hondje, prima met andere honden.
Als Daniela en haar man naar het werk zijn is Toby alleen in huis met de andere honden. Hij vindt het niet leuk als ze vertrekken en is heel erg blij als zijn mensen weer terugkomen, maar in de tussentijd gedraagt hij zich keurig. Desondanks vragen wij van zijn nieuwe mensen om het alleen zijn rustig en verstandig op te bouwen.

We zoeken een rustige familie voor Toby die weet hoe om te gaan met angst bij honden. Ziet u het helemaal zitten met dit leuke reutje? Als u het intakeformulier invult nemen wij contact met u op.Intakeformulier