Onida

Senior teefje Onida verdient een thuis


  • Senior teefje
  • Formaat: 46 cm, 15 kg
  • Geboren: 2015
  • Geneutraliseerd: ja
  • Verblijfplaats: Sovata
  • Katten: Ja
  • Temperament: Zacht, rustig

Haar verhaal

Vaak grijpt een hond je aan, maar soms nog meer dan anders. Dit overkwam één van onze vrijwilligers met Onida. Tussen alle berichten op Facebook over de ellende van honden in Roemenië, kwam ze een bericht tegen over dit teefje. Een senior teefje welke met pups onder een container vlakbij een weg leefde, hartverscheurend en levensgevaarlijk. Onderstaand zijn twee filmpjes geplaatst van Onida met haar pups op de vindplaats.

Dit drama speelde zich af op ruim 2000 km afstand van Nederland. Een reddingsactie werd op touw gezet. Een vrijwilliger ter plaatse wilde Onida en haar pups vangen en één van onze vaste rescuers was bereid de honden onder te brengen. Transport werd geregeld om ze van de vindplaats naar de rescuer te brengen. Het was een hele operatie en alles werd op afstand geregeld. We hielden onze adem in. Zou de hulp op tijd komen? Groot was onze opluchting toen Onida en al haar pups veilig bij onze rescuer in Sovata aankwamen.

En nu?

We zijn een paar weken verder en het gaat uitstekend met Onida en de pups. Even maakte we ons zorgen over het zicht van Onida, maar uit onderzoek van de dierenarts bleek dat ze prima kan zien. Over haar gedrag kregen we zulke fijne berichten van de rescuer dat we besloten om een thuis in Nederland voor haar te gaan zoeken.
Het is megazwaar voor een seniorteef om buiten in de Roemeense kou een groot nest groot te brengen en wie weet hoe vaak ze al pups gekregen heeft? Bij een intacte teef die in Roemenië op straat leeft is het iedere loopsheid raak.
Nu verdient Onida liefde, zorg en comfort.

Timea schrijft ons dat Onida een enorme lieverd is. Ze is rustig en gedraagt zich sociaal naar mensen en andere honden. Als je haar een snoepje geeft pakt ze het voorzichtig uit je hand. Ook kan ze bij Timea met katten. Ze is niet gewend om aangelijnd te wandelen, dan blijft ze stil zitten om pas na een paar minuten in beweging te komen.
Onida is niet zo groot, met een schouderhoogte van 45 – 47 cm heeft ze een bescheiden middelmaat.

Wie sluit Onida in haar of zijn hart en kan haar nog een paar fijne jaren geven? We denken dat een rustige familie en een huis met een tuin het fijnste zijn voor haar.

Heeft u serieuze interesse in Onida? Vul dan het intakeformulier in, hiermee verplicht u zich nog tot niets. We kijken samen in het intakegesprek of u en Onida een goede match zijn. Indien gewenst vragen we bij de rescuer ook nog aanvullende en/of recente informatie op.Lees hier meer over de Roemeense hond