Duco

In opvanggezin in Nederland


  • In opvanggezin in Nederland
  • Geslacht: Reu
  • Formaat: 45 cm schouderhoogte, 19 kg
  • Geboren: 5 december 2022
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Hellevoetsluis
  • Katten: Ja
  • Temperament: Aanhankelijk, vrolijk, speels

Duco, een verhaal met een happy end?

Hij liep alleen buiten de bebouwde kom van Boekarest. Een Roemeense dierenvriend zag hem lopen en heeft hem gevoerd. Wat er daarna gebeurde was hartverscheurend. Toen de man met de auto vertrok rende Duco keihard met de auto mee, zo ver als hij het kon bijhouden. Een filmpje hiervan op Facebook werd gezien door een vrijwilliger van Help een Hond.

De stichting heeft aan de man gevraagd om te proberen de hond te vangen en een ervaren gastgezin was bereid om Duco in Nederland op te vangen. Zo kon Duco op 12 januari de reis naar Nederland maken, op naar een mooie toekomst. Onderaan dit bericht staan de filmpjes, op de vindplaats, rennend achter de auto en vervolgens van Duco bij zijn opvanggezin in Nederland. Heel bijzonder.

In opvang in Nederland

Duco is nu nog maar kort in Nederland, maar zijn tijdelijke familie heeft ons al een eerste indruk gegeven.
Zij beschrijven hem als een gouden hond met karakter. Hij is aanhankelijk en lijkt zonder problemen het leven in huis op te pakken. Natuurlijk weet Duco nog niet precies wat allemaal wel of niet mag, maar hij laat zich hierin goed sturen, de slimmerd. Buiten is het nog een beetje spannend, dit wordt rustig geoefend.

Update 08-04: Zijn opvanggezin schrijft heel enthousiast het volgende.
Duco is een heel lief en grappig kereltje. Zijn verschijning tovert bij veel mensen al een lach op het gezicht; te korte pootjes (naar verhouding), expressieve lieve ogen en oren die alle kanten op kunnen draaien. Hij hipt en hopt rond, loopt parmantig rond en kan ook nog verdraaid snel rennen. Als hij blij is maakt grappige sprongetjes in de lucht met gespreide voorpoten.
Hij gaat goed samen met de poes en hond in het gastgezin en ook visite wordt na enig snuffelen zonder probleem verwelkomd.
Binnenshuis is hij rustig. Hij komt wel graag zo nu en dan spontaan een knuffel bij je halen, daarna krult hij zich weer tevreden op.
Feest is als het baasje naar huis komt. Hij wordt dan enthousiast begroet en met een grote variatie aan geluidjes bijgepraat.
Spelen met een tennisbal vind hij ook te gek. Hij gaat de bal echt voor je ophalen.
Hij zindelijk en maakt niets stuk.

Wandelen op rustige plekken is ook favoriet.
Op een drukkere plek kan hij overweldigd raken en bevriezen op zijn plek. Met geduld en afleiding komt hij weer op gang. Hier wordt in zijn gastgezin al mee geoefend. Duco wordt ook niet graag verrast door een dichtslaande deur of een hond die onverwacht opduikt, hij kan dan uitvallen uit angst. Als zwerfhond heeft hij natuurlijk geleerd dat harde geluiden of onverwachte ontmoetingen gevaarlijk kunnen zijn.
Als adoptant heb je hier begrip voor en geduld om hem hierin goed te begeleiden. Dan heb je aan Duco een vriend voor het leven. Een aandoenlijke lieverd.

Vul bij interesse het intakeformulier in, dan nemen wij contact met u op. Op dit moment denken wij dat Duco het beste op zijn plaats is bij een adoptant met al enige ervaring en in een rustige woonomgeving.Lees hier meer over de Roemeense hond