Lex (geadopteerd)

Het beste jongetje van de klas is Lex! Want wie denkt dat een Roemeense hond niet kan luisteren heeft het mis. Door zijn verzorgers wordt Lex namelijk omschreven als de meest gehoorzame hond in de shelter. Niet dat er uitgebreid getraind wordt, maar desondanks reageert Lex erg goed op zijn naam en gaat hij op commando naar zijn plaats. Hij leert gemakkelijk en wil graag zijn best doen.

Met 61 cm hoogte op de schouder is Lex ongeveer zo groot als een flinke labrador. Hij is ook best een sterke jongen.

Sinds eind maart verblijft Lex bij een opvanggezin in Groningen. Hier is verder gewerkt aan zijn opleiding tot brave huishond en hij kent al een aantal commando’s. Hij loopt dan ook keurig aan de riem. Hij weet wat er verwacht wordt als er ‘volgen’ wordt gezegd en met ‘wachten’ blijft hij keurig naast je staan bij het stoplicht. Hij heeft buiten natuurlijk ook zijn hondse interesses. Als hij een interessant luchtje in zijn neus krijgt en daar ineens hard naartoe trekt blijkt hij een sterke knaap. Toch kan hij buiten ook nog onzeker zijn. Bijvoorbeeld als er een scooter langsrijdt, dan valt hij uit. Hij blijft hier niet lang in hangen en heeft daarna snel weer aandacht voor de (opvang)baas als dat wordt gevraagd.

Als de opvangbaas met Lex naar het bos gaat met de auto springt hij blij in de auto. Hij geniet enorm van lange wandelingen. In andere honden is hij meestal positief geïnteresseerd. Soms vindt hij het wel een beetje spannend en gaat hij voor de zekerheid maar een beetje stoer doen.

Thuis voelt Lex zich helemaal op zijn gemak en is hij graag bij je, hij is een baasgerichte hond. Als er nieuwe mensen komen kijkt hij rustig de kat uit de boom. Als hij zelf het initiatief mag nemen zal hij snel kennismaken en dan is het gewoon goed.

Momenteel woont hij in de stad, maar hij zou het beste op zijn plek zijn in een huis met een grote tuin waar hij lekker kan rennen en ravotten. De stadse omgeving is druk en mentaal vermoeiend. Fysiek is hij absoluut niet snel moe en hij rent graag met je mee. Zwemmen vindt hij ook erg leuk. Lex zou helemaal op zijn plek zijn bij een baas die veel met hem gaat ondernemen.

 

[foogallery id=”11214″]