Een hond adopteren

Belangrijke informatie als u een hond wilt adopteren


Nokedli in de shelter in Odorheiu.

De Roemeense hond

Als u overweegt om een hond uit Roemenië te adopteren is een goede voorbereiding belangrijk. Kennis over de achtergrond van deze honden helpt om hen te begrijpen en goed te begeleiden. Ook leest u hier meer over de Roemeense hond in Nederland.


klein reutje
Ödön, hij zoekt nog een thuis.

De adoptieprocedure en tarieven

Een goede match tussen hond en adoptant vinden wij meer dan belangrijk. Hier leest u hoe de intake en adoptieprocedure verloopt, op welke manier de nazorg is georganiseerd en de tarieven die wij hanteren.


Roman en Cloë in de shelter in Odorheiu.

De adoptievoorwaarden

Na een moeilijk leven wensen we voor onze honden het allerbeste. We zoeken een zo goed mogelijke match en maken vervolgens afspraken met de adoptant over goede zorg voor de hond. Deze afspraken kunt u hier lezen.


Leuke Faiza is inmiddels ook gelukkig bij haar familie in Nederland.

Intakeformulier

Heeft u serieuze interesse in één van onze honden? Vul dan het intakeformulier in, hiermee verplicht u zich nog tot niets. We kijken samen in het intakegesprek of u en de hond een goede match zijn.


Toby ligt lekker te slapen. Rust is heel belangrijk in de eerste periode.

De eerste periode

Uw nieuwe hond zal erg aan zijn nieuwe leefomgeving moeten wennen. Hier leggen we in het kort uit hoe u hem hierin kan begeleiden. Voor een echt goede voorbereiding verwijzen we graag naar de leestips elders op de website.


Bruni verkent de omgeving met veiligheidstuigje, halsband en dubbel aangelijnd.

Veiligheid

Een weggelopen hond is één van onze grootste nachtmerries. Hier staan tips om ontsnapping van uw hond te voorkomen, en wat te doen als het toch mis is gegaan.