Enzo (geadopteerd)

In Nederland in de opvang!

Op het moment van schrijven verblijft Enzo op de kop af drie weken bij zijn opvanggezin. Hij is een slim en sportief hondje. Ondanks dat hij klein is, kan hij best een flinke wandeling maken. Hij loopt lekker mee aan de riem en is niet bang voor het verkeer in de rustige omgeving van zijn tijdelijke thuis. Hij beheerst de hondentaal uitstekend en kan het goed vinden met de twee andere honden in het gezin. Ook de katten zijn geen probleem. Enzo is nu goed zindelijk en kan goed met de andere twee honden eventjes alleen blijven. Dan verblijft hij gewoon in de keuken en maakt niets stuk.

Enzo is erg gericht op zijn verzorger. Vreemde mensen kunnen even spannend zijn, maar met een brokje of kluifje ben je al snel vriendjes met hem. Hij is maar een klein kereltje, op de schouder is hij ongeveer 35 cm hoog. In het paspoort staat 2019 bij de geboortedatum, maar dat klopt niet. Waarschijnlijk is hij een jaar of zes.

Het ideale baasje voor Enzo is sportief, heeft geen kleine kinderen (vanaf 12 jaar zou wel goed gaan, mits de kinderen honden gewend zijn), heeft een tuin en een andere hond. Enzo is geen hond voor in een drukke stad. Enzo is te bezoeken in Witharen.

Zijn achtergrond: Enzo heeft vijf jaar in een drukke shelter van Marius geleefd in Targoviste, een stadje in de buurt van Boedapest. De omstandigheden waaronder de honden daar leven zijn verre van ideaal. Er is een tekort aan tijd en aandacht voor de honden, een tekort aan ruimte en de verblijven zijn oncomfortabel. Helaas is er soms zelfs een gebrek aan voedsel voor de honden. Deze shelter is geen plek voor een hond om lang te verblijven. Hoe Enzo daar terecht is gekomen weten we niet. Gezien zijn gedrag bij het opvanggezin vermoeden we dat hij ooit wel in een huis gewoond heeft.

 

[foogallery id=”21151″]