Dia (geadopteerd)

Een heel klein gezelschapshondje liep te scharrelen bij een vuilnisbak langs een weg. Ze had een halsbandje om, waarschijnlijk is ze gedumpt door een eigenaar die haar niet meer wilde verzorgen. Wij kunnen ons daar niks bij voorstellen, maar in Roemenië is het helaas dagelijkse praktijk. Het filmpje van de vondst (het laatste filmpje hieronder) is hartverscheurend. Maar gelukkig is ze nu bij Timea in de opvang waar ze flink wordt vertroeteld! Ze heeft de mooie naam Dia gekregen.

Dia is inmiddels bij de dierenarts geweest. Haar leeftijd is rond vier à vijf jaar geschat, ze weegt vier kg. Het vaccinatieprogramma is gestart, binnenkort wordt ze gesteriliseerd. Nog eventjes en ze is klaar voor haar enkeltje geluk!

Update: Inmiddels verblijft Dia een week of zes bij haar rescuer in huis en wordt er iets meer over haar gedrag duidelijk. Ze blijkt een gevoelig hondje, ze is bang van harde stemmen en ze heeft ook weinig vertrouwen in vreemde mensen. Wie weet wat er allemaal in haar verleden heeft afgespeeld.. Ze leunt erg op haar verzorgster en wil het liefste voortdurend in haar buurt zijn. De andere honden in huis accepteert ze maar ze zoekt er geen contact mee en speelt dus ook niet met ze. Dia is vooral gericht op de haar vertrouwde mensen.

We zoeken voor kleine Dia een vijfsterrenmandje bij een liefdevolle baas die veel tijd voor haar heeft, een rustig thuis zonder kinderen of andere honden. Dia heeft geen hoog energieniveau, haar baasje hoeft dus niet enorm actief te zijn.  Heeft u serieuze interesse in Dia en kunt u haar een goed huisje bieden? Vul dan het adoptieformulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

[foogallery id=”20148″]