Cocos


  • Geslacht: Reu
  • Formaat: 60 – 65 cm
  • Geboren: 2022
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Sovata
  • Katten: Onbekend
  • Temperament: Rustig, eenkennig

In het voorjaar van 2022 werd bij een verlaten huis een groot nest, prachtige witte pups gevonden. De moederhond was erg angstig, maar de pups waren goed benaderbaar. De pups zijn op een opvangadres ondergebracht zodat zij de kans zouden krijgen om op te groeien tot sociale honden en daarmee de kans op een fijne toekomst te vergroten.
Het is helaas een hele tour gebleken om de moederhond te laten steriliseren. De rescuers kregen haar maar niet te pakken. Dit is pas in het najaar van 2023 gelukt (nadat ze helaas nog een nest had gekregen). Ze is nu gesteriliseerd. Hoe mooi ze ook zijn, geen ongewenste pups meer.

De helft van het nest heeft een thuis gevonden. Helaas verblijven er nu nog drie reuen en teefje Cindy bij Timea in Roemenië. Drie van deze vier bleken ook nog eens serieuze problemen aan de heupen te hebben, maar dit is Cocos gelukkig bespaard gebleven.
Tijdens ons bezoek aan Roemenië hebben we Cocos ontmoet. Vanaf een afstandje heeft hij rustig naar ons liggen kijken. Hij vond ons niet spannend, maar hij had duidelijk geen behoefte om kennis met ons te maken. Cocos is geen allemansvriend. We zagen wel dat hij enorm gesteld is op Timea.

Cocos is een prachtige en imposante reu. Hij heeft wat weg van een Zwitserse herder, maar gezien het uiterlijk van de moeder is hij waarschijnlijk ‘gewoon’ een erg mooi uitgevallen Roemeense mix. We zoeken voor hem een baas die ervaring heeft met grote honden. Aangezien Cocos meer een hond voor ‘één op één’ met zijn baas lijkt te zijn zoeken we een rustige familie voor hem, met een huis met tuin.
Waar is deze mooie grote jongen welkom?