Chief


  • Geslacht: Reu
  • Formaat: 60 cm
  • Geboren: 2022
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Sovata
  • Katten: Onbekend
  • Temperament: Rustig, eenkennig

In het voorjaar van 2022 werd bij een verlaten huis een groot nest, prachtige witte pups gevonden. De moederhond was erg angstig, maar de pups waren goed benaderbaar. De pups zijn op een opvangadres ondergebracht zodat zij de kans zouden krijgen om op te groeien tot sociale honden en daarmee de kans op een fijne toekomst te vergroten.
Het is helaas een hele tour gebleken om de moederhond te laten steriliseren. De rescuers kregen haar maar niet te pakken. Dit is pas in het najaar van 2023 gelukt (nadat ze helaas nog een nest had gekregen). Ze is nu gesteriliseerd. Hoe mooi ze ook zijn, geen ongewenste pups meer.

De helft van het nest heeft een thuis gevonden. Helaas verblijven er nu nog drie reuen en teefje Cindy bij Timea in Roemenië. Drie van deze vier bleken ook nog eens serieuze problemen aan de heupen te hebben. Bij Chief waren de klachten het ergste, hij ging in het voorjaar van 2023 al onder het mes. Na beide operaties is Chief bij Timea thuis hersteld, waardoor hij al veel over het huiselijk leven heeft geleerd. Hij heeft zich er keurig gedragen.
We hebben ook Chief in Roemenië ontmoet. We hebben een tijdje in zijn kennel met de andere honden gezeten, maar hij heeft geen aanstalten gemaakt om kennis met ons te komen maken. Hij genoot wel enorm van de aandacht die hij van Timea kreeg.

We zoeken voor Chief een adoptant met ervaring met grote honden, met een huis met tuin. Geïnteresseerden moeten zich realiseren dat Chief regelmatig moet bewegen om in een goede conditie te blijven, maar dat balletjes gooien, trappen lopen en erg lange wandelingen waarschijnlijk niet goed voor hem zijn. Uiteraard krijgen zijn toekomstige baasjes alle beschikbare medische informatie over hem.