Cindy


  • Geslacht: Teef
  • Formaat: 50 – 55 cm
  • Geboren: 2022
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Sovata
  • Katten: Onbekend
  • Temperament: Rustig, aanhankelijk

In het voorjaar van 2022 werd bij een verlaten huis een groot nest, prachtige witte pups gevonden. De moederhond was erg angstig, maar de pups waren goed benaderbaar. De pups zijn op een opvangadres ondergebracht zodat zij de kans zouden krijgen om op te groeien tot sociale honden en daarmee de kans op een fijne toekomst te vergroten.
Het is helaas een hele tour gebleken om de moederhond te laten steriliseren. De rescuers kregen haar maar niet te pakken. Dit is pas in het najaar van 2023 gelukt (nadat ze helaas nog een nest had gekregen). Ze is nu gesteriliseerd. Hoe mooi ze ook zijn, geen ongewenste pups meer.

De helft van het nest heeft een thuis gevonden. Helaas verblijven er nu nog drie reuen en teefje Cindy bij Timea in Roemenië. Drie van deze vier bleken ook nog eens serieuze problemen aan de heupen te hebben. Ook Cindy is hiervoor onder het mes gegaan. Inmiddels is ze hersteld en kan ze zonder pijn door het leven.

Als pup bleek Cindy een nogal zelfverzekerde jongedame met ook nog een beetje voernijd. Wellicht is ze daardoor nooit gekozen, maar ze is echt een hele leuke, lieve teef. We hebben haar in de shelter ontmoet en ze bleek erg aanhankelijk en totaal niet eenkennig. Met de andere honden kon ze het prima vinden. Ze is niet zo groot als haar broers en minder imposant, maar ook Cindy is een mooie verschijning.

Voor Cindy wordt een leuke familie gezocht, vanwege mogelijk wat voernijd is het beter als er geen kleine kinderen over de vloer komen. Geïnteresseerden moeten zich realiseren dat Cindy regelmatig moet bewegen om in een goede conditie te blijven, maar dat balletjes gooien, trappen lopen en erg lange wandelingen waarschijnlijk niet goed voor haar zijn. Uiteraard krijgen haar toekomstige baasjes alle beschikbare medische informatie over Cindy.