Cindy

In het voorjaar van 2022 werd bij een verlaten huis een groot nest, prachtige witte pups gevonden. De moederhond was erg angstig, maar de pups waren goed benaderbaar. De pups zijn op een opvangadres ondergebracht zodat zij de kans zouden krijgen om op te groeien tot sociale honden en daarmee de kans op een fijne toekomst te vergroten.
Het is helaas een hele tour gebleken om de moederhond te laten steriliseren. De rescuers kregen haar maar niet te pakken. Dit is pas in het najaar van 2023 gelukt (nadat ze helaas nog een nest had gekregen). Ze is nu gesteriliseerd. Hoe mooi ze ook zijn, geen ongewenste pups meer.

De helft van het nest heeft een thuis gevonden. Er verblijven nu nog drie reuen en teefje Cindy bij Timea in Roemenië. Drie van deze vier bleken ook nog eens serieuze problemen aan de heupen te hebben. Ook Cindy is hiervoor onder het mes gegaan. Inmiddels is ze hersteld en kan ze zonder pijn door het leven.

Als pup bleek Cindy een nogal zelfverzekerde jongedame. Ze is echt een hele leuke, lieve en aanhankelijke teef. Met de andere honden kan ze het prima vinden. Ze is niet zo groot als haar broers en minder imposant en een mooie verschijning.

Voor Cindy wordt een leuke familie gezocht. Geïnteresseerden moeten zich realiseren dat Cindy regelmatig moet bewegen om in een goede conditie te blijven, maar dat balletjes gooien, trappen lopen en erg lange wandelingen niet goed voor haar zijn. Uiteraard krijgen haar toekomstige baasjes alle beschikbare medische informatie over Cindy.

Foto’s en Video’s van Cindy


  Cindy zoekt een fijne thuis ❤️

  • Geslacht: Teef
  • Formaat: 50 – 53 cm
  • Geboren: 2022
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Sovata, Roemenië
  • Katten: Onbekend
  • Temperament: Rustig, aanhankelijk

  We denken dat Cindy zich kan ontwikkelen tot een fijne huishond met uw hulp! Zij doet het goed bij haar rescuer. Dat neemt niet weg dat ook Cindy erg zal moeten wennen aan een nieuwe leefomgeving. Haar nieuwe baasje is geduldig en zal haar hierbij goed begeleiden.

  Heeft u serieuze interesse? Vul dan het intakeformulier in, hiermee verplicht u zich nog tot niets. Na ontvangst van het intakeformulier zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  Algemene Informatie

  Leestips en online informatie

  De Roemeense hond