Brenda (geadopteerd)

In Nederland te bezoeken!

Brenda is een prachtig teefje tegen de puberleeftijd. Brenda en haar broertje Haiduc zijn in Roemenië bij een pension door moeder Lola (zie website) op de wereld gezet. Het gezinnetje kreeg eten van de gasten tot er een plekje bij een opvangadres was gevonden. Hier bleek Brenda een vrolijke en ondernemende pup die het prima kon vinden met de andere honden. Ook de aanwezige katten waren geen probleem. Begin dit jaar werd Brenda geadopteerd en heeft ze de de lange reis naar Nederland gemaakt. Helaas loopt haar familie tegen problemen aan en is ons gevraagd een ander plekje voor haar te zoeken.

In Nederland blijkt Brenda een lieve en aanhankelijk pup die graag bij haar mensen in de buurt is. Kroelen vindt ze superfijn en spelen met een balletje of een trekspelletje is helemaal het einde. Ze is geboren in augustus, nu ze ruim een halfjaar oud is meet ze 47 cm op de schouder en weegt ze 16 kg. Ze is zindelijk, alleen als het spannend is komt er nog wel eens een stressplasje.

Helaas veroorzaakt haar nieuwe leefomgeving spanning bij Brenda. Er wonen veel honden in de buurt en Brenda vindt al die vreemde soortgenoten op straat erg spannend. Het gevolg is dat ze gaat blaffen en de spanning oploopt. Dat ze haar eigen spiegelbeeld in ruiten of spiegelende oppervlakken ziet begrijpt ze niet en verhoogt zowel binnen als buiten de spanning. Het lukt Brenda niet om te ontspannen in het gezin met twee opgroeiende kinderen. Hierdoor heeft ze voortdurend last van een overlopende stressemmer en reageert ze op iedere prikkel.

We zoeken een fijne plek voor Brenda bij een ervaren baasje waar ze tot rust kan komen, eventueel met een stabiel hondenmaatje. Vul bij serieuze belangstelling in Brenda het adoptieformulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

[foogallery id=”22986″]