Bones


  • Geslacht: Reu
  • Formaat: 45 cm, 16kg
  • Geboren: 10-01-2023
  • Verblijfplaats: Mures, Roemenië
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Katten: Nee
  • Temperament: Schuchter

In het vroege voorjaar van 2023 zijn vijf pups op een begraafplaats gevonden. Verschillende rescuers uit de omgeving hebben geholpen om de pups te vangen, want ze lieten zich niet zo gemakkelijk pakken. Ze zijn ondergebracht bij een opvangadres in Mures. Een aantal pups vonden snel een thuis, helaas was er voor Mimi en Bones tot nu toe geen belangstelling. Timea heeft ons gevraagd te helpen zoeken naar geschikte adoptanten voor de twee.

De geboortedatum van de pups is gezet op 10 januari 2023. De pups, inmiddels pubers, doen het goed in de opvang. Ze zijn sociaal richting hun verzorgers en de andere aanwezige honden, richting vreemden zijn ze wat verlegen. Mimi kan goed met katten, maar reutje Bones niet.

Geïnteresseerden moeten zich realiseren dat rescuers vaak maar beperkte mogelijkheden hebben om pups goed te socialiseren en dat ze bij adoptie in Nederland zullen moeten wennen aan hun nieuwe leefomgeving. Rust, geduld en positieve ervaringen zijn belangrijk om de overgang voor zowel pup/puber als baasje prettig te laten verlopen. De ene pup zal het allemaal wat gemakkelijker oppakken dan de andere, vooraf laat dit zich moeilijk voorspellen.

Omdat we moeilijk in kunnen schatten hoe Bones op zijn nieuwe leefomgeving zal reageren, zoeken we voor Bones een adoptant welke ervaring heeft met angst bij honden. Bones is nog jong en voor zijn verzorgers aanhankelijk. We verwachten dat hij bij een goede begeleiding mooie stappen kan maken en een fijne kameraad wordt.

Update 3/2: Inmiddels is Bones een jaar oud. Hij is uitgegroeid tot een middelmaat van ongeveer 45-50 cm met een gewicht van 16 kg. Hij is erg lief maar helaas nog steeds wel angstig.