Sweety (geadopteerd)


  • Geslacht: Teefje
  • Formaat: Klein
  • Geboren: oktober 2023
  • Geneutraliseerd: Nee ivm leeftijd
  • Verblijfplaats: Alba
  • Temperament: Speels, ondernemend

Gouden mandjes gezocht voor twee vrolijke kleine pups!

Het teefje Sweety is samen met haar broertje Sugar en moeder Honey door Daniela op straat gevonden. De kleintjes waren nog heel erg jong, pas een paar weken oud. Moeder Honey is een klein gezelschapshondje, geen straathond, waarschijnlijk is het hele gezinnetje op straat gedumpt door een eigenaar die geen zin had in pups. We begrijpen er niets van, maar helaas gebeurt dit in Roemenië aan de lopende band. Gelukkig heeft Daniela het teefje en de twee kleintjes meegenomen, ze worden nu goed verzorgd en hebben kans op een goede toekomst.

Moeder Honey reist in januari naar haar eigen familie in Nederland. De pups zijn dan oud genoeg om op eigen pootjes te staan, maar nog te jong om te reizen. Als ze in februari zestien weken oud zijn en volledig gevaccineerd mogen ook zij de reis naar een mooi hondenleven maken.

De pups doen het goed bij Daniela. Ze zijn vrolijk, speels, ondernemend en erg lief. We hebben veel leuke filmpjes gekregen die een goed beeld van het duo geven. Sweety is een teefje en iets kleiner dan haar broertje. Omdat we de vader van de pups niet kennen weten we niet precies hoe groot ze uiteindelijk worden, maar de verwachting is dat ze heel klein blijven.

Sugar en Sweety zijn ontzettend leuke en schattige pupjes, ook om te zien. Echter, de begeleiding en opvoeding van een pup kost veel tijd en inzet. Dit geldt voor iedere pup, maar nog meer voor een pup uit het buitenland. Sugar en Sweety hebben qua socialisatie meer meegekregen dan de gemiddelde Roemeense pup, maar ook zij zullen erg moeten wennen aan een nieuwe leefomgeving.
We zijn voor de twee op zoek naar serieuze adoptanten die er goed over nagedacht hebben en niet vanuit een impuls reageren. Immers, een hond komt voor een heel leven en niet voor maar even.