Mira (geadopteerd)


  • Geslacht: Teef
  • Formaat: 35 cm, 7,5 kg
  • Geboren: 2017
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Alba, Roemenië
  • Katten: Kan getest worden
  • Temperament: Vrolijk, aanhankelijk

Mira is een kleine Roemeense vondeling, type Bichon. Ze werd voor het eerst zwervend gesignaleerd op het station, later ook op andere plekken in de stad. Een vriendin van Daniela heeft haar meegenomen en naar Daniela gebracht, in de hoop dat het baasje van Mira zich zou melden. Helaas gebeurde dat niet en nu verblijft Mira bij Daniela in de opvang.

Mira is een ontzettend leuk en lief hondje, maar om maar gelijk met de deur in huis te vallen, Mira heeft aan de beide achterpoten een patella luxatie. Er zijn in Roemenië röntgenfoto’s gemaakt. Aan haar linkerpoot is de ernst grade 2/3, aan de rechterpoot grade 2.

Het lopen van Mira is wisselend, zeker buiten maakt ze vaak dat typerende huppeltje. Op een paar van de filmpjes is dit goed te zien. Deze afwijking aan de pootjes wordt met het verstrijken van de tijd erger en zo ook de pijn die ze er aan zal krijgen. De Roemeense dierenarts heeft geadviseerd om Mira binnen een jaar te opereren.

Ondertussen vermaakt Mira zich prima bij Daniela. Ze heeft zo’n beetje de pupjes van Honey geadopteerd, ze is ontzettend leuk met de twee kleintjes. In huis gedraagt ze zich keurig en ze kan prima met de andere honden.

Mira is een ontzettend leuk teefje en ook zij verdient een thuis. Heeft u interesse in Mira? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden. Direct een intakeformulier invullen kan natuurlijk ook.

Update 19-02 Vandaag is Mira aan haar linker pootje geopereerd. De operatie is goed verlopen. Ze moet nu revalideren en dan volgt de operatie aan de rechter poot. We duimen voor een goede afloop.

UPDATE 6 mei 2024

Mira is enorm goed hersteld van de operatie. Zie het filmpje!

Kijk hier voor informatie over virtueel adopteren.Intakeformulier