Steff/stoffel (geadopteerd)

Deze lieve harige puber van 8 maanden (september 2020) zoekt een thuis. We zoeken voor Stoffel een rustige en stabiele plek zonder kinderen, in een rustige woonomgeving. Het liefst met genoeg omheinde buitenruimte waar hij lekker kan rennen. Hij heeft baasjes nodig met geduld en ervaring, die tijd en energie in hem willen steken.

Stoffel is een reu met een schouderhoogte van 55 cm en 25 kilo zwaar, een grote middelmaat dus en gezien zijn leeftijd zal hij nog verder uitzwaren! Hij is lief, speels, slim, een tikkeltje eigenwijs en dol op graven. Hij komt regelmatig lekker bij je liggen om geknuffeld te worden en geniet dan intens van de aandacht. Of hij komt je met een speeltje in de bek uitnodigen om te spelen en is dolblij als je dan meedoet. Het gelukkigst maak je hem met een sok. Ook heeft hij er plezier in commando’s met je te oefenen en werkt hij graag voor een snoepje of je aandacht. Af en toe vindt hij het ook fijn om met rust gelaten te worden en hem even alleen laten kan dus best. Tot nu toe is hij 2 uurtjes alleen thuis geweest, maar waarschijnlijk kan dit nog wat verder opgebouwd worden.

Als er visite komt is Stoffel erg enthousiast en duurt het even voordat hij tot rust komt, maar daarna komt hij er gewoon lekker bij liggen. 

Doordat Stoffel van nature wat angstig en gevoelig is voor prikkels, is hij in zijn huidige woonomgeving steeds meer gaan reageren op prikkels en valt hij inmiddels uit naar andere honden en mensen op straat. Kinderen vind hij vooral erg spannend. Zolang Stoffel geen andere honden of mensen tegen komt, gaat het aangelijnd wandelen prima en loopt hij lekker op z’n gemakje te snuffelen. Maar bij teveel prikkels kan hij behoorlijk trekken en uitvallen. Het is belangrijk dat zijn toekomstige baas met dit gedrag om kan gaan. We vermoeden dat als zijn algehele stressniveau, in een rustige omgeving waar hij zijn energie kwijt kan, wat is gedaald, hij hier prima in getraind kan worden. 

Katten in huis is hij niet gewend, maar als hij buiten een kat ziet lopen gaat hij er het liefste achteraan. Een stabiele hond als huisgenoot zou fijn zijn voor Stoffel.

Stoffel is te bezoeken in Nijmegen.

 

Zijn geschiedenis – Drie zusjes en vier broertjes.. gevonden aan de rand van stad waar ze net waren gedropt. De zeven lieve pups zijn gelukkig op tijd meegenomen en verzorgd. De ouders zijn onbekend.

 

[foogallery id=”13534″]