Sofi (geadopteerd)

28/3 Update en nieuw filmpje – Energieke schoothond zoekt een thuis!
Als je het guitige hoofd van Sofi ziet begrijp je niet waarom zij nog geen baasje heeft. En ze is niet alleen een schoonheid, maar ook een vrolijke, speelse knuffelbeer! Helaas heeft Sofi een medische beperking, begrijpelijk dat dit belangstellenden afschrikt. Toch hopen we dat we voor Sofi een fijne baas vinden die haar nog een paar goede jaren geeft!

Lieve Sofi is al een tijdje in Nederland in de opvang. Helaas is gebleken dat zij zware artrose heeft en een heupkop mist. Er is een CT scan gemaakt en er is geen behandeling mogelijk. Ze heeft nu pijnstillers waardoor ze goed kan functioneren, ze is een ontzettend blije en gelukkige hond. Sofi zal waarschijnlijk niet heel oud worden, maar we zoeken wel een thuis voor haar waar ze extra mag genieten van haar leven de komende tijd.

De geboortedatum van Sofi is gezet op 25 mei 2019, ze is 55 cm hoog en gesteriliseerd. Ze heeft veel geleerd bij het opvanggezin. Op overzichtelijke plekken kan ze zelfs al loslopen en luistert dan goed, zelfs als er afleiding in de vorm van een kat of andere hond in de buurt komt! Dat loslopen niet gelijk bij een nieuwe baas kan hoeft natuurlijk geen toelichting, maar het is heel positief dat ze dit zo goed doet! Aangelijnd wandelen kan ze ook goed, hierbij kan ze soms onstuimig zijn en trekken. Sofi kan goed met andere honden. Omdat ze in haar vrolijkheid nogal lomp kan zijn moet een eventueel andere hond wel zijn/haar mannetje kunnen staan! Dit is ook de reden waarom we haar niet bij jonge kinderen plaatsen. Behalve vrolijk is Sofi enorm aanhankelijk, de foto’s spreken voor zich!

In het opvanggezin wordt Sofi erg goed en liefdevol verzorgd. Echter, daar moet ze traplopen wat uiteraard niet goed is voor haar. Vandaar de urgentie om een goed tehuis voor Sofi te vinden, een huis met een tuin zou geweldig voor haar zijn. De adoptiebijdrage voor Sofi is aangepast. Haar onderhoudskosten zijn na adoptie wel voor haar nieuwe baasje. Sofi is te bezoeken in Heiloo.

Wie gaat Sofietje heel gelukkig maken en andersom?

[foogallery id=”12980″]