Snow (geadopteerd)

Ervaren hondenmensen zonder kinderen gezocht.

Snow is een middelgrote hond van bijna 2,5 jaar oud, 53 cm schofhoogte. Ze is speels, energiek, gek op knuffelen, en is graag onderdeel van het gezin/gezelschap. En tikkeltje ondeugend en voor haar gezin en bekende mensen verschrikkelijk lief.
In huis gedraagt ze zich goed, ze is zindelijk, kan prima alleen thuis blijven en zal, behalve haar speeltjes, nooit iets kapot bijten. Kroelen en spelen doet ze graag; haar botten, eten en speeltjes laat ze zonder problemen wegpakken.

Ze kwam met 1 jaar naar Nederland vanuit Roemenië, in het begin was alles hier spannend. De omgeving, schaduwen op het plafond, de wind. Maar ze leerde snel en vind het nu heerlijk om naar buiten te gaan en in het bos te razen. Beweging en ruimte om te spelen is belangrijk, ze houdt wel van een energieke uitdaging.
In de maanden na haar aankomst is ze de koningin van haar huis geworden, heerlijk comfortabel luieren, netjes buiten haar behoefte doen, en ze leerde gemakkelijk commando’s aan.

Snow is voor haar baasjes een van de liefste honden die we kennen, ze springt een gat in de lucht bij bekend bezoek, en geeft hen alle liefde die ze in zich heeft. Ook is ze een heerlijke speelhond en kan ze heerlijk gek doen met andere honden, mits dit een energieke, speelse en wat dominante hond is. Haar persoonlijkheid past perfect bij ons, ons enorm sociale leven alleen niet bij haar.

Ongeveer een half jaar terug begonnen we verandering te zien in haar gedrag (waarmee vervolgens intensief getraind is). Gewend aan haar nieuwe omgeving werd ze wat meer waaks, en gevoelig voor invloeden van buitenaf. In haar woonwijk wil ze graag de baas zijn, en kan met name bij onverwachte bewegingen of geluiden blaffen. Zo ook bij honden en mensen (zowel dichtbij als op afstand). Vreemde mensen, honden en kinderen in het algemeen, zijn in huis en op straat eng. Ze wil dan het liefste weg uit de situatie. Ze had zichzelf aangeleerd, dat wanneer ze blaft, ze met rust gelaten wordt. Voelt ze zich echt in het nauw gedreven of is er sprake van een hele onverwachte actie richting haar van dichtbij, dan is happen naar de enkels haar effectiefste uitweg. Loslopen in het bos is daarom af te raden.

Er is de afgelopen maanden, icm een gedragstrainer, daarom hard gewerkt om de gevoelige punten van Snow om te zetten in positieve associaties. Om er op te vertrouwen dat ze veilig is bij haar baasje en zichzelf niet hoeft te verdedigen.

Snow is nu onderdeel van een enorm sociaal gezin waar veel bezoek komt, zowel bekend als vreemd, soms kinderen en vaak andere honden. Is ze niet bekend met wie er langskomt, dan zijn dit spannende situaties voor haar. Deze sociale situaties komen in ons gezin erg vaak voor, ook nemen wij graag onze hond mee naar anderen, en ook dat is voor haar spannend. Snow heeft nog zoveel potentieel om socialer te worden, maar de bron van haar stress gaat waarschijnlijk niet meer weg. Om die reden zijn wij niet de juiste thuissituatie voor haar, en is ze beter af in een sociaal gezien rustiger gezin.

Ze heeft iemand nodig die ervaring heeft met honden en haar echt kan lezen. Kan zien wanneer zij zich niet op haar gemak voelt en daar met haar aan wilt werken. Zij kan het beste ergens wonen waar niet elke week nieuwe mensen over de vloer komen, en waar ze naar verloop van tijd haar baasjes sociale kring goed leert kennen. Neem haar ook niet te vaak mee naar vreemde mensen thuis, en probeer het wandelen door een drukke winkelstraat te beperken.

Kies je voor Snow dan krijg je de meest schattige, gekke, speelse, knuffelige hond. Een hond die je al haar liefde geeft, maar ook aandacht vraagt en regelmaat vergt. Een hond om mee te werken, en samen een mooi leven op te bouwen. Snow is te bezoeken in Doorn.

 

[foogallery id=”12905″]