Scooby (geadopteerd)

Deze 8,5 jarige (11-9-2010) knappe kerel (gecastreerd) is toe aan een eigen huisje, mandje, bed, bank…..het vindt het allemaal goed. In het begin was hij terughoudend in het asiel, nu hij weet dat mensen ook leuk kunnen zijn, geniet hij van het spelen. Gaat treurig terug naar z’n kennel als het speelkwartier om is. Hij heeft zoveel plezier van de korte momenten dat hij eruit mag dat ons hart breekt als hij terug moet.

Wie gaat hem iedere dag blij maken?

Scooby heeft een mooie volle vacht. In de zomer als z’n vacht dunner is heeft hij aan beide flanken wat dunnere plekken met haar. Hij is onderzocht door de dierenarts en heeft medicatie gekregen tegen de meest voor de hand liggende oorzaak. Nu blijkt dat de kalere plekken hormonaal zijn ( zien we vaker na castratie ). Er hoeft dus niets aan gedaan te worden en het kan geen kwaad.

Een grotere middelmaat deze kanjer met z’n schofthoogte van rond de 53 cm.

Ondanks het feit dat Scooby goed op kan schieten, eet hij in het asiel het liefst alleen. In een huiselijke situatie kan dit veranderen maar het is wel een aandachtspunt.

Scooby is een lieve, zachte hond toch plaatsen wij hem liever niet bij kleine kinderen. Niet omdat hij iets zal doen maar omdat kleine kinderen onverwachte bewegingen kunnen maken en Scooby daarvan zou kunnen schrikken.

Hij wacht….wellicht op u?!

De adoptiebijdrage van Scooby is minder in verband met zijn leeftijd, namelijk € 200 euro.

[foogallery id=”1675″]