Nero (geadopteerd)

Nero is een Labradorachtig type. Hij verblijft inmiddels 5 weken in een gastgezin en heeft van heel ver, letterlijk en figuurlijk, moeten komen. Hij maakt kleine stapjes voorwaarts die voor hem zevenmijlspassen betekenen. Nero verbleef de afgelopen 4 jaar in een privé -opvang. Van zijn leven daarvoor is niets bekend. Wel is duidelijk dat hij een zwaar leven moet hebben gehad waarin gedurende die 6 jaar geen plaats geweest is voor plezier in het contact met zijn mensen.

Nero krijgt inmiddels een beetje vertrouwen in zijn gastgezin. Dit uit zich in veelvuldig kwispelen, goed eten en hij begint een beetje nieuwsgierig te worden naar wat er zoal in huis gebeurt. Hij vindt borstelen en knuffelen fijn mits dit alles heel rustig gebeurt. Onder zijn bang zijn voor alles wat nieuw voor hem is, schuilt een enorme lieve jongen die het helaas in zijn geboorteland niet heeft getroffen. Nu heeft hij het grootste geluk gehad om dit land te kunnen verlaten op 10-jarige leeftijd. Niet eerder had er iemand naar hem geïnformeerd. In zijn gastgezin krijgt hij de gelegenheid om tot rust te komen en te ervaren dat een hondenleven ook fijn kan zijn. Dit begint hij langzamerhand door te krijgen.

Deze knappe senior is vaak over het hoofd gezien. Nero zal gebaat zijn bij een rustig gezin zonder kleine kinderen omdat jonge kinderen te overweldigend voor hem zullen zijn. Een stabiele hond die voor hem het goede voorbeeld kan geven is een pré. Daarbij een baas die geen hoge verwachtingen van hem heeft maar zich richt op het bieden van een heerlijk leven, rekening houdt met zijn verleden en hem koestert omdat Nero het grootste geluk heeft gehad om naar Nederland te kunnen komen.

Bovenaan Nero’s verlanglijst staat het leren vertrouwen en vervolgens genieten van zijn mensen die voor hem zorgen, geen dwang om ‘iets’ te moeten en bovenal rekening houden met zijn verleden waarin gedurende zijn eerste zes jaren, de mens niet altijd een positieve rol heeft gespeeld. Hij heeft een schofthoogte is tussen de 55 en 60 cm.  Nero is nog erg verlegen en durft nog niet aan de riem te wandelen. De adoptiebijdrage van Nero is minder in verband met zijn leeftijd, namelijk €200 euro.

In het gastgezin wonen meerdere honden. Nero houdt zich nog wel wat afzijdig op dit moment maar laat hierin wel zijn sociale karakter zien. Lieve verlegen Nero is 10 jaar jong en in opvang in Oldenzaal. Sluit jij hem in je hart?

[foogallery id=”263″]

 

Klik hier voor een video van stoere Nero