Liza (geadopteerd)

In Nederland te bezoeken!

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat onze rescuer Daniela twee honden langs de weg zag lopen. Ze kwamen op haar afrennen toen ze uit de auto stapte. Eén van die twee was kleine Liza. Bij het bezoek aan de dierenarts bleek steriliseren van Liza niet mogelijk omdat ze hoogdrachtig was. Liza is bij Daniela in huis bevallen van haar pups. Eén van deze pups is Pluis die ook ter adoptie op de website staat.

Liza is ruim een jaar geleden in Nederland geadopteerd. Haar familie heeft ons gevraagd een ander thuis voor haar te zoeken. Liza is bij het uitlaten probleemgedrag aan het ontwikkelen waarvan het lijkt of het versterkt wordt door een andere, erg onzekere hond van het gezin. Ze valt soms uit naar fietsers en ook naar andere honden. Echter als ze alleen wordt uitgelaten is ze rustig aan de lijn. Ze loopt braaf mee en lijkt een totaal andere hond. De gedachte is dat ze daarom beter als hond alleen of bij een hele stabiele andere hond kan wonen.

Liza is voor haar eigen mensen erg lief, maar ze heeft moeite met het vertrouwen van vreemden. Ze kan gaan blaffen tegen bezoek, maar als deze haar negeren, niet aankijken en de tijd geven gaat het wel goed. Als ze je eenmaal vertrouwt is het een heerlijk hondje. Haar hele lijfje beweegt mee als ze kwispelt. Ze is gek op snoepjes en op eten. Dat is ook wel te zien, want ze is te zwaar geworden. Met fijne wandelingen en normale hoeveelheden eten zal ze snel op een goed gewicht komen en weer hartstikke knap zijn!

Samen met de twee andere honden kan Liza een paar uur alleen thuisblijven. Mee in de auto gaat ook erg goed. Liza heeft het niet zo op kleine kinderen en ook katten zijn geen goed idee.

Liza is 30 cm hoog en tweeëneenhalf jaar jong. Wie heeft een fijne plek voor deze lieve meid?

Neem bij serieuze interesse in Liza contact met ons op of vul het adoptieformulier in! De onderstaande filmpjes zijn nog uit de tijd bij de rescuer in Roemenië.

Ter adoptie sinds 17-8-23

 

[foogallery id=”18937″]