Lety (geadopteerd)

Lieve, kleine Lety van 2 jaar oud en 30 cm hoog is op 14 maart aangekomen in De Bilt. Het viel ons meteen op dat Lety niet goed kan zien. De reguliere dierenarts verwees ons door naar de faculteit in Utrecht. Er zijn uitgebreide testen gedaan door de oogarts. Helaas heeft deze kleine pechvogel een oogziekte PRA. Progressief, het leidt tot blindheid.
Mogelijk is in de toekomst ook nog een operatie nodig (niet voor de PRA maar ivm ooghaartjes die naar binnen groeien). Onze stichting zal zorgen voor deze operatie.
Voordat Lety helemaal blind wordt zoeken we voor haar een fijne, rustige plek. Ze is snel tevreden, een knuffel, warme mand en heel veel liefde maakt haar blij.
Hopelijk opent de juiste persoon voor Lety z’n huis en hart zodat Lety goed kan wennen en de omgeving kan leren kennen voordat ze helemaal niets meer ziet. Daarom zoeken we een plekje voor Lety met een andere leuke hond die haar kan helpen haar weg te vinden in de duisternis.
Uiteraard krijgt u haar medisch dossier bij de adoptie of ter informatie ervoor.

Lety is in Roemenië op straat gevonden. De bloedtesten in Roemenië bij de dierenarts wezen uit dat Lety een tekenziekte had, Babesiose. De behandeling is daar meteen gestart en Lety knapte goed op, ze is helemaal hersteld.

[foogallery id=”10641″]