George (geadopteerd)

George, een vitale gentleman op leeftijd! George is door de vrijwilligers in Roemenië uit de vreselijke public shelter gehaald. Zoals gebruikelijk hebben ze hem met de auto meegenomen naar de dierenarts voor controle en vaccinatie. George sprong behendig in de auto en ging vervolgens keurig zitten. Zou hij autorijden gewend zijn? Helaas weten we dat niet maar je zou het wel denken.

George is een bescheiden en erg lieve hond. Hij is niet de jongste meer, zijn leeftijd wordt geschat op 9 jaar. Hij meet 54 cm op de schouder en weegt 24 kg, hij lijkt een beetje op een Airedale terriër. De tanden van George tanden zijn niet zo goed meer, maar gelukkig kan hij nog heel goed eten en heeft hij er ook geen moeite mee om een lekkere kluif weg te werken.

Sinds eind maart verblijft George bij een opvanggezin in het midden van het land. Hij heeft zich snel aan de dagelijkse routine aangepast en hij geniet van alle comfort in huis en de aandacht die hij krijgt. Regelmatig komt hij een aai halen of gezellig bij je zitten. George loopt netjes mee aan de riem en bleek vanaf dag één helemaal zindelijk. Een stukje wandelen in het bos vindt hij geweldig! Hij kan het goed vinden met de andere honden in het gezin en hij blijkt zelfs ontzettend speels! In het contact met andere honden heeft hij voldoende zelfvertrouwen, maar is conflict vermijdend. Als er bij een andere hond een beetje spanning is lost hij dit op door tot spel uit te nodigen. George is een hond die voor een snoepje best wat wil leren, zo bleek dat hem ooit de high five is aangeleerd en hij gaat ook netjes zitten op commando! Met de aanwezige kat voelt het nog steeds niet helemaal goed. Voor de zekerheid plaatsen we hem daarom niet bij een kat. Hoe George op kinderen reageert is onbekend, om deze reden plaatsen we hem ook niet in een gezin met jonge kinderen.

Alles bij elkaar is George een hele fijne, stabiele hond. We zoeken voor George een baas die ziet hoe lief en bijzonder hij is. Wie geeft deze kanjer nog een paar hele fijne jaren in een comfortabel thuis? Neem snel contact op bij interesse in George.

 

[foogallery id=”14578″]