Frunza (geadopteerd)

Mooi en erg lief teefje zoekt haar eigen familie


  • Mooi, lief teefje zoekt een thuis
  • Formaat: 50 cm
  • Geboren: 2022
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Alba
  • Katten: Ja
  • Temperament: Allemansvriend, speels

Op straat

Wat is ze lief en mooi, teefje Frunza. Toch liep ze op straat te zwerven. Daniela kent Frunza al vanaf puppy. Ze was ooit van Roma’s, maar ze liep eigenlijk altijd door de stad waar ze het gezelschap van mensen zocht of met kinderen ging spelen. Vanwege een sterilisatie actie heeft Daniela Frunza van straat gehaald en naar de dierenarts gebracht. Lieve Frunza genoot zo enorm van de aandacht die ze kreeg, dat Daniela het niet over hart kon verkrijgen om haar weer op straat te zetten. Nu gaan wij voor deze knappe meid op zoek naar een familie waar ze wel welkom is.

Bij haar rescuer

Frunza is nog maar pas bij Daniela, maar ze doet het erg goed, ondanks de recente sterilisatie. De kennismaking met de andere honden verliep probleemloos. Ze geniet van het leven in huis, maar je kan merken dat ze comfort niet gewend is. Ze ligt liever op de kale grond dan in een mandje of op de bank.
De foto’s laten zien dat Frunza een grote knuffel is. Ook visite vindt ze reuze gezellig, we kregen er een leuk filmpje van welke we onder dit bericht hebben geplaatst.

Haar looks doen een beetje aan een Bordercollie denken, maar waarschijnlijk is Frunza ‘gewoon’ een Roemeense mix. Villagedogs worden ze wel genoemd. Rashond of niet, ze is een plaatje om te zien. Qua hoogte is ze ongeveer 50 cm, een mooi middelmaatje.
Wij zijn fan van dit leuke teefje!

Update 12/2 Daniela heeft Frunza kennis laten maken met een aantal katten. Frunza had weinig interesse in de katten. Garanties kunnen we natuurlijk niet geven, iedere kat en situatie is weer anders. Kijk hieronder voor een filmpje.

Haar toekomst

We denken dat Frunza een fijne huishond kan worden en een vriendin voor het leven. Dat neemt niet weg dat ze bij adoptie erg zal moeten wennen aan haar nieuwe leefomgeving. Haar adoptant geeft Frunza hiervoor alle tijd en begeleiding.

Heeft u serieuze interesse in Frunza? Vul dan het intakeformulier in, hiermee verplicht u zich nog tot niets. We kijken samen in het intakegesprek of u en Frunza een goede match zijn. Indien gewenst vragen we bij de rescuer ook nog aanvullende en/of recente informatie op.


Lees hier meer over de Roemeense hond