Fetita (geadopteerd)

Lieve Fetita van 4 jaar oud en 40 cm laag is sinds 11 januari j.l bij haar fijne gastgezin in Ruinerwold. Vanaf dat moment ging alles anders worden voor haar. Zou ze ooit weer normaal kunnen lopen op 4 poten?

Fetita leefde op straat in Adjud, Roemenië. Ze kreeg eten van een lief vrouwtje, en is gelukkig gesteriliseerd, maar het leven op straat in Roemenië was gevaarlijk. Fetita is aangereden op straat. Ze heeft daar twee jaar weten te overleven, hinkend op drie poten. We konden dit niet langer aanzien en hebben haar naar Nederland gehaald.

Na goed overleg met de orthopedisch chirurg hebben we besloten om voor de beste optie te gaan. Opereren met grote kans op herstel. Op 29 januari j.l is Fetita geopereerd. Er was oud letsel te zien op de plaats waar de achillespees normaliter vastzit aan het hielbeen. De pees was veel te lang en daardoor functieverlies. Gelukkig is de operatie goed gegaan. Er is een tijdelijke fixatie aangebracht zodat er geen spanning kwam te staan op de pees/aanhechting/hielbeen. (zie foto’s)

11 maart ging de vlag uit, wederom een operatie maar dit keer een eenvoudige ingreep. De externe fixatie is verwijderd en de revalidatie van een week of 10 kon beginnen. Dat liep(letterlijk en figuurlijk) heel goed. Naar verwachting zou ze alles weer voor 90% kunnen doen. Langzame opbouw en milde belasting doen wonderen. Inmiddels lijkt het er zelfs op dat ze alles weer voor 100% kan, zelfs rennen en springen!

Naar buiten om te wandelen is inmiddels de nieuwste hobby van Fetita. Ze gaat ook graag mee met de auto, om nieuwe plekken te ontdekken, ze zit dan echt als een prinses om zich heen te kijken. Ze is leergierig en pakt dingen snel op. Fetita is verder dol op knuffelen en in het zonnetje liggen.  Ze is een beetje verlegen maar super lief met mensen en andere honden (op straat nog spannend). In het begin is ze terughoudend en afwachtend, maar als er eenmaal vertrouwen is, dan blijft ze maar vrolijk kwispelen. Dit gevoelige, lieve meisje verdient echt een geweldige plek na alle ellende. Haar gedrag bij katten in huis is niet bekend. Buitenshuis negeert zij de katten.

Houdt u van wandelen (inmiddels heeft Fetita al een behoorlijke conditie opgebouwd!), heeft u volop liefde te geven en te ontvangen? Begrip voor haar verleden en bent u vol vertrouwen om een toekomst samen tegemoet te gaan? Reageer en dan regelen wij een meet&greet met deze lieve, knappe dame in Ruinerwold.

Klik hier voor de video van Fetita

[foogallery id=”3917″]