Elena (geadopteerd)

In Nederland!

Sinds half december is Elena in Nederland in de opvang. Hier blijkt ze een vrolijke en blije hond te zijn met een grote ‘will to please’. Ze is erg aanhankelijk en graag bij haar verzorgster in de buurt. Ook onbekende mensen zijn leuk, een echte allemansvriend dus. Richting andere honden gedraagt ze zich sociaal en is ze verdraagzaam. Elena heeft duidelijk herdergenen, maar ze heeft niet de scherpe randjes die je dan wel eens tegenkomt. Op haar opvangadres zijn ook paarden. Hier gaat ze prima mee om, ze heeft geen neiging tot drijven. Verder is Elena vrolijk zonder hyperactief te zijn.

Elena is een jaar oud, haar geboortedatum is gezet op 11 mei 2020. Door haar verblijf in een Roemeense kennel heeft ze wat overgewicht. Ze is al prachtig, maar bij een goed gewicht zal ze nog mooier zijn. Op de schouder meet ze 50 cm. We vermoeden dat ze een (kruising) Mudi is, een kleine Hongaarse Herdershond. Elena is een leuke hond voor een baas die graag samen met de hond wil werken

We zoeken voor Elena een actieve familie, in een huis met een tuin. Ze kan bij al wat oudere kinderen geplaatst worden. Elena kan even alleen zijn, maar ze lijkt het niet zo prettig te vinden. Daarom zal dat rustig en verstandig opgebouwd moeten worden. Een al aanwezig hondenvriendje kan, maar bij een baas die veel tijd met haar doorbrengt is het niet noodzakelijk! Elena is een gevoelige hond, haar toekomstige baas heeft een zachte hand van opvoeden.

Haar achtergrond: Elena zwierf rond bij een fabriek. Daar kon ze niet blijven en zo kwam ze in mei 2020 bij de shelter in Harghita terecht.

Neem bij serieuze interesse in Elena contact met ons op of vul het adoptieformulier in!

 

[foogallery id=”16432″]