Dory (geadopteerd)

Te bezoeken in Den Haag!

Baasje zonder kinderen in een rustige woonomgeving gezocht voor lieve Dory!

Dory is een middelgroot teefje van ongeveer 50 cm hoog, haar geboortedatum is gezet op oktober 2019. Ze verblijft sinds een paar maanden in Nederland. Dory is speels en erg aanhankelijk. Tegenover visite is ze terughoudend, maar niet angstig. Dory kan eventjes alleen blijven (met een kluifje), bij een nieuwe familie moet dat uiteraard weer rustig opgebouwd worden.

Aangelijnd wandelen kan Dory prima, echter de vele prikkels op straat kunnen haar spanning geven. Ze schrikt soms van geluiden, hierdoor kan ze ook niet loslopen. Met andere honden speelt ze graag en ze treedt ze vriendelijk tegemoet. Katten in huis is ze niet gewend, maar als ze buiten een kat ziet lopen zou ze er het liefste achteraan gaan. Dory gaat graag mee met de auto, dat is echt een uitje voor haar!

Dory is een energieke jonge hond, het liefst gaat ze rennend door het leven! Omdat we nu niet weten of en wanneer ze in de toekomst los kan lopen, zou het het fijn zijn als ze wel haar energie kwijt kan bij een nieuwe baas. Dat kan zijn in een ruime, goed afgesloten tuin. Maar na een periode van gewenning zou ze in een rustige omgeving natuurlijk ook meekunnen naast de fiets, of bij een sportieve baas lekker samen hardlopen!

We zoeken ervaren mensen met geduld en kennis over honden met een rugzak(je). Ze is te bezoeken in Den Haag, hier is ze helaas niet gelukkig in de drukke omgeving. Vandaar dat we nu een andere fijne plek voor haar zoeken.

Haar geschiedenis:

Het houdt niet op, het dierenleed.. Dory is samen met haar vriendin Demi sterk vermagerd aan de rand van een bos gevonden. Waarschijnlijk zijn ze gedumpt, weggegooid als oud vuil. Gelukkig zijn ze meegenomen en goed verzorgd. Op de foto’s kan je goed zien hoeveel Dory is opgeknapt en een prachtige hond is geworden. Ze is ongeveer een jaar oud en een mooie middelmaat.

Ondanks alles zijn de twee dames het vertrouwen in de mens niet verloren. Nu gaan we voor ze op zoek naar een liefdevol thuis waar ze wel welkom zijn! Misschien bij u? Enige ervaring met buitenlandse honden is een pre.

 

[foogallery id=”13120″]