Alexa (geadopteerd)

Update! In Nederland.

Ze heeft de naam Alexa gekregen, deze prachtige kruising Husky. Ze is in het voorjaar van 2021 in Targoviste op straat geboren. Haar moeder is een Husky, de vader is onbekend. Een paar pups van het nest zijn door inwoners van de stad meegenomen. Alexa en één van haar broertjes vonden geen baasje op deze manier, maar gelukkig heeft Marius zich over hen ontfermd.

Op de foto’s ziet Alexa er best wel groot uit, maar dat is ze beslist niet. Ze meet ongeveer 50 cm op de schouder en zal zo’n 20 kg wegen. Echt een middelmaatje dus. Ze is werkelijk prachtig om te zien. Sinds begin 2022 verblijft ze bij een opvanggezin welke ruime ervaring heeft met Husky’s. Haar broertje Alex is hier al langer in de opvang. Alexa heeft echter meer tijd nodig dan haar broer om te wennen aan het leven als huishond. Met name het aanlijnen om te gaan wandelen wil nog niet lukken. Gelukkig kan ze zelf vanuit het huis de tuin inlopen waar ze haar behoefte doet. Alexa is een lieve en zachtaardige teef en heeft een goede klik met de man des huizes. Ook naar bezoek is ze nieuwsgierig en maakt ze contact.

Update 20/7: Het gaat langzaam, maar Alexa maakt goede vorderingen! Ze heeft een halsband om, tuigje aandoen is spannend voor haar maar het lukt wel. Er wordt geoefend met buiten wandelen en in onze optiek valt het niet tegen hoe het gaat. Uiteraard heeft ze nog een weg te gaan, maar er zijn al belangrijke stappen gemaakt, kijk maar eens naar de filmpjes!

Het mag duidelijk zijn dat Alexa geen kant en klare hond is die overal goed zal gedijen. Desondanks kunnen we het ons voorstellen dat iemand helemaal verliefd op haar wordt. Voor de juiste geïnteresseerde is ze beschikbaar voor adoptie. We zoeken voor Alexa een ervaren baas in een rustige woonomgeving met een goed omheinde, ruime tuin. Het is voor Alexa noodzakelijk dat er in haar nieuwe thuis al een stabiele hond aanwezig is.

Als u denkt dat u Alexa een goed thuis kan bieden, neem dan contact met ons op voor meer informatie of vul het adoptieformulier in.

 

[foogallery id=”19959″]