Alba (geadopteerd)

Update 16/1!

Alba is  door persoonlijke omstandigheden van haar baasjes afgestaan. Ze verblijft nu al een tijdje in Middelburg waar ze ook te bezoeken is.

De geboortedatum van Alba is in het paspoort gezet op januari 2017, maar dit is mogelijk een vergissing. Waarschijnlijk is Alba nu twee jaar jong. Qua formaat is ze een mooi middelmaatje.

Alba is een fijne rustige en erg lieve hond in huis, waar ze graag op haar dekentje of in haar mand ligt te slapen en luieren. Visite wordt door haar op een rustige manier begroet en ze krijgt dan graag een aai of knuffel, is dit niet zo gaat ze gewoon lekker in haar mand en is het prima wat haar betreft. In het opvanggezin zijn geen kinderen aanwezig, maar ze nemen Alba wel mee naar speeltuin en vrienden met kinderen, daar blijkt dat ze met de kinderen die honden gewend zijn . Ze kan bij  kinderen boven de 10 jaar als ze rustig met haar omgaan

Buiten is Alba een fijn wandelmaatje, die als ze eenmaal gewend is graag met je aan de wandel gaat. Op een groot veld spelen met andere honden is helemaal te gek, als ze de honden maar kent. Voor Alba is de eerste kennismaking altijd spannend maar wel leuk. Ze gaat dan ook in het rond springen en blaffen, en sommige honden begrijpen dat dan weer niet.

Alba zoekt een baasje die met haar een cursus gehoorzaamheid wil doen, want dat is er in haar opvoeding bij in geschoten, voor een snoepje gaat ze al braaf zitten en af gaat ook al, ook het commando ‘hier’ zit er al goed in. Maar het mag wat meer geoefend worden. Ervaring met honden zou heel fijn zijn voor Alba, maar is niet direct een must. Een baasje met veel liefde is wel nodig, want ze is een echte knuffelkont.

Alba is een hele lieve en fijne huishond die dus wel steun en begeleiding nodig heeft. We zoeken voor haar een adoptant met enige ervaring en
  • genoeg tijd om Alba te laten wennen aan haar nieuwe leefomgeving;
  • affiniteit en kennis over een buitenlandse rescuehond;
  • in een rustige woonomgeving
  • die niet opgeeft bij tegenslag, de hond komt voor een heel leven en niet voor even!

Neem bij serieuze interesse in Alba contact met ons op of vul het adoptieformulier in!

[foogallery id=”13413″]