Zorra (geadopteerd)

Een speciale plek gezocht voor lieve Zorra!

Zorra is met haar zusjes in het voorjaar van 2020 door Marius op straat gevonden, ze waren net geboren. Ze is opgegroeid in de shelter van Marius waardoor ze weinig gesocialiseerd is. In november van dat jaar was er voor Zorra een plekje in een opvanggezin in Nederland. Na een gewenningsperiode heeft ze hier veel geleerd van het leven in huis waar ze met volle teugen van genoot! Ze speelde veel met de andere honden in het gezin en was enorm aanhankelijk. Met de andere honden kon ze een paar uurtjes alleen blijven en het samenwonen met een kat was ook geen probleem. De woning van het opvanggezin was echter dicht aan een drukke provinciale weg gelegen en Zorra bleek extreem bang voor verkeer. Ondanks veel geduld en oefenen is het hier niet gelukt om Zorra ontspannen mee naar buiten te krijgen.

Na drie maanden verhuisde Zorra naar een familie in een rustige woonomgeving met de bedoeling dat ze hier zou blijven. Helaas was er veel spanning tussen Zorra en de man des huizes en zo verhuisde ze in het voorjaar van 2021 naar het opvangadres waar ze nu nog steeds verblijft. Haar verzorgster schrijft het volgende over haar:

Zorra is de aller allerliefste hond! Ze is erg sociaal naar mens en hond, wil altijd knuffelen, is zacht maar kan ook haar eigen boontjes doppen. Ze kwam extreem angstig binnen en had veel last van allergie en hotspots. Dit is helemaal opgelost. Ze slikt geen medicatie, ze heeft geen jeuk en een mooi roze huidje. Zorra is overal voor in, behalve om de weg over te steken om naar het bos te gaan.

De geboortedatum van Zorra is gezet op 16 maart 2020. Ze is ongeveer 48 cm hoog met een gewicht van 16 kg. Zorra is inmiddels gesteriliseerd.

We zijn op dit ogenblik nog niet actief op zoek naar een baasje voor Zorra, tenzij de perfecte plek voorbij komt! En hoe zou die plek er dan uitzien? Het zou voor Zorra geweldig zijn als ze op een rustige plek komt te wonen met zeer weinig verkeer in de nabije omgeving. Een huis met een goed omheinde ruime tuin waar zij dagelijks rond kan struinen zodat zij niet gedwongen hoeft te worden om buiten het haar vertrouwde terrein te gaan wandelen. Het is een vereiste dat er al één of meerdere stabiele honden aanwezig zijn. Haar toekomstige baas heeft kennis van angstige en onvoldoende gesocialiseerde honden.

Als u denk dat u Zorra kunt bieden wat zij nodig heeft, vul dan een adoptieformulier in. Wij nemen vervolgens contact met u op. Uiteraard gaat plaatsing van deze bijzondere hond in nauw overleg met haar huidige verzorgster.

 

[foogallery id=”12414″]