Musta (geadopteerd)

In Nederland.

Een jaar geleden is Musta als pup van 5 1/2 maand oud vanuit Roemenië naar Nederland gereisd. Hij kreeg een fijne familie waar hij heel veel heeft geleerd en hij is uitgegroeid tot een prachtige reu van 32kg. Door omstandigheden moeten we echter op zoek naar een nieuwe baas voor deze kanjer.

Musta is een gevoelige, slimme berghond mix die ook angstig kan zijn. Desondanks heeft hij zich het afgelopen jaar goed ontwikkeld. Voor vertrouwde mensen is hij een lieve, aanhankelijke schat. Hij luistert zowel binnen als buiten goed en kent al heel wat commando’s. Bij zijn huidige baasje kan hij goed loslopen. Uiteraard zal hij bij een nieuwe baas eerst volledig gewend moeten zijn voordat met loslopen geoefend kan worden. Met andere honden kan Musta het erg goed vinden, hij speelt erg graag met hen en is daarin nogal onstuimig. Ook blijkt hij een enthousiaste en uitstekende zwemmer! Musta is meerdere malen met de caravan mee op vakantie geweest, hij heeft zich keurig gedragen. Hij ging mee uit eten en er is zelfs met de fietskar geoefend, Musta vond dat allemaal prima!

Maar toch, deze leuke, lieve hond heeft een belangrijk aandachtspunt. Zijn angst, en wellicht ook zijn genen, maken het heel erg moeilijk om in huis visite te ontvangen. Er is veel geoefend, maar hij blijft grommen en blaffen naar bezoek, vooral naar mannen. Ook uit dit gedrag zich door personen te volgen of te fixeren. Echte incidenten zijn er gelukkig niet geweest, maar hij heeft wel hapbewegingen gemaakt. Musta gaat nu in de bench als er visite is waar hij uiteindelijk wel stil wordt. Buiten is zijn reactie niet zo heftig en durft hij soms zelfs een snoepje aan te pakken, maar hem aaien kunnen alleen de echte bekenden!

We zoeken voor Musta een rustig thuis met een tuin met weinig aanloop en visite. Zijn nieuwe baas heeft een consequente en duidelijke aanpak die Musta kan begeleiden zodat hij niet zelfstandig de boel gaat regelen. We denken dat een stabiel hondenvriendje erg fijn zal zijn voor Musta. Musta wordt niet bij kinderen geplaatst.

 

 

[foogallery id=”13235″]