Kozmo (geadopteerd)

In Nederland!
8-10-23 Een maand geleden werd Kozmo geadopteerd en kon hij naar Nederland komen. Door omstandigheden waar Kozmo niets aan kan doen moeten we helaas op zoek naar een ander thuis. Kozmo doet erg zijn best en geniet van het comfortabele leventje als huishond. Zijn familie omschrijft hem als ‘superlief’. Hij is graag bij zijn mensen in de buurt, is enorm aanhankelijk en houdt van spelen. De knapperd kan ook al een uurtje alleen thuisblijven. Wandelen is leuk en Kozmo loopt keurig aan de lijn.
Ondanks dat veel goed gaat moet Kozmo nog wennen aan de nieuwe leefomgeving. Vreemde mensen, in huis en op straat, zijn spannend voor Kozmo. Zijn toekomstige baasjes moeten hem hierin goed begeleiden. Ook kan hij wat overprikkeld raken. Kozmo heeft de komende periode veel rust, regelmaat en voorspelbaarheid nodig.
Kozmo weegt 12 kg en is 40 cm hoog.

6-7-23  Kozmo is een lieve allemansvriend en heel erg graag bij mensen in de buurt. Waar gezelligheid is, is Kozmo. Zijn rescuers zijn inmiddels meer te weten gekomen over zijn achtergrond. Kozmo was van een gezin met een peuter en een baby. De man des huizes wilde echter een andere hond, dus Kozmo werd op straat gezet.
We gunnen dit grappige hondje snel zijn eigen familie voor altijd, wat zou hem dat gelukkig maken.

11-4-23 Terwijl ze in de auto zat te wachten, zag Ioana een hondje in de bosjes scharrelen. Ioana heeft hem meegenomen en gecontroleerd of hij gechipt was, wat niet het geval was. Uiteraard is dit leuke reutje inmiddels wel gechipt en heeft de naam Kozmo gekregen. Kozmo verblijft nu bij Ioana in de opvang.

‘Kozmo is a perfect dog!’ schrijft Ioana ons. Hij is ontzettend lief en gedraagt zich keurig. Mee in de auto of naar de dierenarts, Kozmo vindt het allemaal prima! Hij kan goed aangelijnd wandelen en gaat zelfs zitten op commando. Het ziet er naar uit dat hij ooit wel een baasje heeft gehad die hem al deze dingen heeft geleerd. Hoe hij dan toch op straat is beland kunnen we alleen maar naar raden. Kozmo lijkt een terrier kruising, maar of hij dat ook is weten we niet zeker. Met een schouderhoogte van 40 cm is Kozmo een klein middelmaatje. Zijn geboortedatum is gezet op 10-3-22.

Wie heeft een plekje voor dit leuke kereltje? We zoeken voor Kozmo een rustige familie:

  • met genoeg tijd om Kozmo te laten wennen aan zijn nieuwe leefomgeving;
  • met affiniteit en kennis over een buitenlandse rescuehond;
  • die niet opgeeft als het even tegenzit, de hond komt voor een heel leven en niet voor even!

Vul bij serieuze interesse in Kozmo het adoptieformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Ter adoptie sinds 8-10-23

 

[foogallery id=”24291″]