Fenn (geadopteerd)

Hai ik ben Fenn. Een week geleden na een hele lange vermoeiende reis ben ik uit Roemenië gekomen. Waarna ik eindelijk tot rust mocht komen bij mijn pleegouders. Nou reken maar dat ik geslapen heb. Op de bank in het hoekje voelde ik me veilig en heerlijk. Olle, mijn pleegbroer, moest daar even aan wennen. Want wat ik begreep van mijn pleegmama was dat zijn plekje. De eerste dagen gingen we wandelen in een onbekend parkje en dat was helemaal niet eng. Moet zeggen dat ik dat wel heel dapper vond van mezelf.

Van mijn pleegouders begreep ik dat ik ook wel bijzonder ben. Want als ik moest plassen of de grote boodschap moest doen ging ik bij de deur staan. En deed dan het liefst mijn behoeften op een stukje gras. En in huis zit ik nergens aan. Dat vinden ze ook super. Stoer ben ik ook wel als ik in het grasveld ga graven. Het liefst met mijn hele kop in een gat. Olle komt dan ook wel even kijken maar ik laat me niet het gras voor mijn voeten wegmaaien! Dat is mijn jachtinstinct. Dat had ik nodig de laatste jaren.

Wat ik nog wel eng vind is als mama of papa mij vast willen pakken om bijv. in de auto te zetten. En ik ben ook niet zo’n fan van open grasvelden. Duik het liefst de bosjes in. Dan laat ik mijn staart hangen. Als ik dan een compliment of koekje krijg ga ik meestal wel weer kwispelen. Maar ik heb ook een hele lieve kant hoor!  Als papa bijv. over mijn buikje krabbelt dan geniet ik en geef hem likjes over zijn hand. En het heerlijkste moment van de dag is ’s avonds. Dan kruip ik dicht tegen mama of papa aan en ga lekker slapen. En voel ik me zo ontspannen en veilig. Meestal vertellen ze me dan hoe goed ik het doe en een ontzettend lief vrouwtje ben. Nou wat denk je…..ben ik helemaal in de zevende hemel.

Ik ben 4 jaar oud en 45 cm hoog. De afgelopen jaren heb ik op straat en in de shelter gewoond. Hier vond ik het helemaal niet fijn, in zo’n klein en koud hok. Op straat was het ook zwaar maar toen zorgden de kinderen voor mij. En ik voor hun. Ik liep altijd met ze mee naar school en weer naar huis. Nu zoek ik een fijne familie met rustige kinderen die voor mij willen zorgen. Ik ben inmiddels gesteriliseerd, heb de benodigde inentingen en ben naar het fijne Nederland vertrokken. Sinds 1 juni is ben ik Noord-Nederland te bewonderen bij mijn fijne gastgezin.

Bij aankomst in Nederland bleek Fenn stickertumor te hebben, dit is een tumor die genezend kan worden behandeld.  Momenteel is Fenn bezig met deze behandeling maar heeft hier verder geen last van. Dit zal verder worden besproken met de adoptant.

[foogallery id=”1337″]