Elsa (geadopteerd)

Zal Elsa haar geluk nog vinden? We hopen het zo voor deze lieve meid.

Het is alweer een jaar of drie geleden dat Marius haar op straat in Targoviste heeft gevonden. Hij heeft haar meegenomen naar de dierenarts, waar bleek dat ze gechipt en geregistreerd was. De dierenarts heeft contact opgenomen met de eigenaar, maar deze gaf aan dat hij Elsa niet meer wilde hebben. De reden? Ze liep weg uit de tuin. In Roemenië is het gebruikelijk dat honden in de tuin worden gehouden. Als de omheining dan niet voldoet is het natuurlijk niet zo raar dat een hond dan aan de wandel gaat..

Sinds die tijd leeft Elsa bij Marius.. opgesloten in een kleine, drukke kennel. Gelukkig kan ze het goed vinden met de andere honden en laat ze de kaas niet van haar brood eten. Het valt niet mee voor een hond om zich in deze situatie te handhaven. Desondanks schrijft Marius ons dat ze een vrolijke dame is. Elsa is een middelmaatje en rond de vijf jaar oud.

In zijn opvang heeft Marius in zijn eentje de zorg over gemiddeld zestig honden. De omstandigheden waaronder de honden leven zijn verre van ideaal. Er is een tekort aan tijd en aandacht voor de honden, een tekort aan ruimte en de verblijven zijn oncomfortabel. Helaas is er soms zelfs een gebrek aan voedsel voor de honden. Marius haalt veel stakkers van straat en doet alles wat hij kan om ze zo goed mogelijk te verzorgen, maar zijn shelter is geen plek voor een hond om lang te verblijven. Daarom doen wij onze uiterste best om voor de honden welke geschikt lijken voor het leven als huishond, een fijn thuis te vinden. Iedere hond die een thuis vindt maakt plaats voor een andere arme ziel welke de hulp van Marius hard nodig heeft.

We zoeken voor Elsa een adoptant:

  • met genoeg tijd om Elsa te laten wennen aan haar nieuwe leefomgeving en de gewoontes aan te leren van het leven in een familie;
  • met affiniteit en kennis over een buitenlandse rescuehond;
  • die niet opgeeft als het even tegenzit, de hond komt voor een heel leven en niet voor even!

Vul bij serieuze interesse in Elsa het adoptieformulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

[foogallery id=”11106″]