Dongo (geadopteerd)

Gek op spelen, knuffelen en rennen door het water, Dongo is 4-5 jaar oud maar blijft in zijn gedrag altijd nog een pup. Dongo zat al een tijdje weg te kwijnen in een koud, nat hok in het gemeenteasiel van Harghita, nauwelijks daglicht en afwachten of er eten jou kant op komt. Onze rescuer had plek in haar kleine privé asiel en heeft Dongo  eruit gehaald om z’n kansen op adoptie te vergroten. Hier is hij, deze grote vriendelijke reus van 4-5 jaar oud met een schofthoogte van 59 cm en 25 kilo, maar een piepklein hartje.

Hij wil zo graag aandacht, een fijn leven in plaats van overleven. De verhuizing naar dit privé asiel is stap 1 voor hem, maar eerlijk is eerlijk, het blijft een Roemeens asiel. Dongo zien wij prima geschikt als huishond, hij is super lief en braaf. Naast al deze fijne eigenschappen is hij ook nog eens intelligent en luistert goed. Zijn zware leven heeft hem niet getekend in de zin dat hij angstig is. Hij zal natuurlijk wel moeten wennen in een huiselijke omgeving, maar luxe went snel en we verwachten dat hij snel zal inburgeren.

Dongo heeft wel 1 afgebroken tand, dat zien we vaker. Hij ondervindt er geen last van. Hij is onlangs bij de dierenarts geweest voor diverse bloedtesten (uitslagen zijn goed) en zijn vaccinaties. Dongo komt uiteraard ook  gecastreerd aan in Nederland, Bij wie?

[foogallery id=”2753″]