Carlos (geadopteerd)

Bij een afgelegen, verlaten huis is een groot nest witte pups met de moederhond aangetroffen. De moeder was erg schuw, maar de pups waren goed benaderbaar. Er is gezocht naar opvangplaatsen voor de pups, zodat zij een kans zouden hebben op een goede toekomst. De huidige verblijfplaats van de pups is tijdelijk, wij hopen daarom voor allemaal een geschikte baas te vinden. De moederhond wordt uiteraard gesteriliseerd zodat zij geen ongewenste pups meer op de wereld kan zetten.

De pups zijn allemaal plaatjes om te zien! De moeder is van het type ‘Roemeense straathond’, qua hoogte een middelmaat. Het lijkt of de pups kruising herders / berghond zijn. Er is bij de rescuers een vermoeden welke hond de vader van de pups zou kunnen zijn, maar dat is gissen. De geboortedatum van de pups is gezet op 25 mei. Ze zijn gechipt en volledig gevaccineerd, na 22 september kunnen ze reizen. De dierenarts heeft de pups uiteraard ook goed nagekeken. Zij heeft geen problemen met het gehoor geconstateerd, iets wat bij witte honden nog wel eens zo kan zijn. Er zit wat verschil in het formaat van de pups. De dierenarts verwacht dat de helft van de pups uitgroeit tot een middelmaat, en de andere helft wat groter wordt, maatje flinke labrador. Carlos wordt vermoedelijk een middelmaat. Door zijn verzorgster wordt hij als ‘erg vriendelijk’ omschreven.

We zoeken voor Carlos een adoptant:

  • met genoeg tijd om hem te laten wennen aan de nieuwe leefomgeving en de gewoontes aan te leren van het leven in een familie;
  • met affiniteit en kennis over een buitenlandse rescuehond;
  • die de opvoeding van een pup niet onderschat;
  • die niet opgeeft als het even tegenzit, de hond komt voor een heel leven en niet voor even!

Vul bij serieuze interesse in Carlos het adoptieformulier in, dan nemen wij contact met u op.

 

[foogallery id=”21194″]