Linda


  • Urgent
  • Geslacht: Teef
  • Formaat: 50 cm
  • Geboren: 2015
  • Geneutraliseerd: Ja
  • Verblijfplaats: Alba
  • Katten: Kan getest worden
  • Temperament: Aanhankelijk

Er is meestal weinig belangstelling voor oudere honden, maar we gaan toch proberen om voor Linda haar eerste, echte thuis te vinden.

Ze ging van eigenaar naar eigenaar, maar er was niemand die zich om haar welzijn bekommerde. Ze leefde eigenlijk vooral op straat. De laatste eigenaar is uiteindelijk vertrokken zonder Linda mee te nemen. Linda bleef achter en nu leeft ze in de tuin van het verlaten huis.
Daniela hoorde over de situatie van Linda, en heeft haar best gedaan om haar welzijn zoveel mogelijk te vergroten. Het lukt helaas niet om Linda te huisvesten op het landje van Daniela. Ze weet iedere keer te ontsnappen en loopt dan terug naar de haar vertrouwde tuin.

Linda is bij de dierenarts geweest. Ze is gesteriliseerd, haar huid en een wond behandeld. Haar voortanden bleken flink afgesleten, waarschijnlijk omdat ze veelvuldig op iets hards heeft geknaagd. Daniela voorziet de buren nu van hondenvoer, zodat Linda regelmatig van hen te eten kan krijgen.

Het gaat nu een stuk beter met Linda, ze ziet er goed uit en de problemen met haar huid zijn achter de rug. Maar dit is natuurlijk een allesbehalve ideale situatie voor een hond. Linda is niet veilig, zo in haar eentje. Maar ze is vooral heel erg eenzaam, en dat terwijl Linda enorm gehecht is aan mensen.

De leeftijd van Linda is niet helemaal duidelijk, de verhalen van buren variëren van 7 tot 10 jaar. De dierenarts in Roemenië schat haar leeftijd op acht jaar. In haar paspoort staat nu 1 juni 2015 als geboortedatum. Linda is een middelmaat van ongeveer 50 cm hoog en weegt 20 kg. Buiten op straat heeft ze geen problemen met andere honden, maar ze verkiest wel het gezelschap van mensen boven dat van honden. Toen ze mee werd genomen naar de dierenarts heeft Linda zich keurig gedragen en bleek netjes aangelijnd te kunnen wandelen.

We zoeken voor Linda een rustige plek bij ervaren hondenmensen. Mogelijk kan Linda zich nog een heel eind ontwikkelen als huishond, maar dit zal tijd en een goede begeleiding vragen. Zolang Linda zich nog niet volledig thuis voelt, zal er extra rekening gehouden moeten worden met vluchtgedrag. Loslopen in de tuin wordt daarom de eerste periode afgeraden.
Wie geeft deze lieve hond een paar fijne jaren?